angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Idag e det

Publicerad 2011-02-28 10:33:27 i Allmänt

Internationella Musarmsdagen (!?)
Man kan visst skapa dagar för precis vad som helst.

Nu e det äntligen töväder igen, om ett par dar skulle det visst bli ca 5+ :-).
E våren i antågande kanske? Det e ju februaris sista dag...



I går var det träning i ridhuset igen.

Åffi gick inte riktigt lika bra som hon gjort dom senaste gångerna, men ändå sååå mkt bättre än när vi ställde av dom i höstas.
Jimmy tränade på delar inför BH-provet. Hon var lite ofokuserad och tittade och blev lite störd av det som hände runtomkring men Jimmy jobbade bra och fick henna att skärpa till sig. Fortsätter hon så här kommer BH-provet gå galant.

Jaxon fick komma ut två kortisar, han orkar inte så länge. Fortsatte med linförighet och det blir bättre och bättre, började med sättande under gång, gick bra även det. Sen tränade vi inkallning oxå, men där får vi nog backa lite och börja med stadga igen, han vill gärna tjuva.

Quest var galen så där började vi med budföring så han fick springa sig trött först, funkade ganska bra för han ljudade inte lika mkt som han brukar. I fria följet var han inte alls med, missade vänstersvängar och tappade fokus, avslutade när vi fick till en bra sväng.
Tränade även på inkallning m ställande och läggande, han stannar mkt fortare nu än förut och läggandet är bra.
Metallapporten hade han full fart ut, grep bra och galopperade till och med in med stängd mun nu, övning ger färdighet ;-). Som belöning för att han var så duktig fick han apportera träapporten.
Avslutade med vittringsapportering. Ändrade upplägg, la ut "min" pinne med andra luktfria pinnar runt den och nu kopplade han helt plötsligt på nosen och kom in med rätt pinne alla gånger utom en, där väntade jag bara ut honom och då släppte han den och gick tillbaka och letade reda på rätt pinne. 

Till helgen är det läger, lydnad och skydd fre-lör-sön. Yes, ska bli sååå kul.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela