angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Skönt att va igång.

Publicerad 2013-03-23 02:14:11 i

Dålig på att uppdatera :-(.
Men nu börjar vi vara igång på riktigt igen. Hundträningen har legat på sparlåga ett tag men nu hyr vi ett ridhus några timmar i veckan och hundarna kondition och styrketränas inför säsongen. Vi har ju haft en kanonvinter så vi har pulsat mkt och dragit lite pulka.

Bastian har gått på dagis en tid och han trivs riktigt bra. Han vill knappt följa med hem för att det är så kul att leka med sina kompisar.

Idag var vi med Häxa till Mamima Jakt för en träning i hägnet. Det var mkt snö så vi fick bara vara i ett av det "lättare" hägnen pga säkerheten. Men det var en liten ettrig jävel därinne.... Häxa fick bekänna färg från början. Tror hon missade grisarna och blev överraskad eller anfallen för hon var tyst och hade lite svårt att komma igång. Med lite stöd blev hon tuffare och jobbade riktigt bra men hon fick passa sig ordentligt för den lilla bruna. Den gjorde flera attacker mot henne och en gång ledsnade den rejält och jagade henne en bra bit. Jag stod med magknip och bara väntade på skriket när den fick tag i henne för det var bra nära men hon lyckades komma undan. Blev så klart lite försiktig igen för hon var väldigt trött oxå, detta hände efter nästan en timmes arbete. Med lite stöttning fick hon tillbaka självförtroendet och vi kallade in henne. Helt slut var hon och sov hela vägen hem. Nöjd med träningen då hon verkligen fick bekänna färg och lära sig att man måste passa sig samtidigt som vi hade möjlighet att stötta henne för att bygga upp henne igen. Ute i det vilda får man kanske inte samma möjlighet.

Jimmy sköt ju faktiskt 2 grisar för henne i höstas, bara 13 månader gammal. Hoppas hon fortsätter vara så förståndig som hon är nu så hon håller sig hel men ändå står pall för tuffa grisar.

Nä, nu vill jag ha vår. Är så jäkla sugen på att spåra. Den senaste snön kändes helt onödig då man fått lite vårkänslor. Kunde inte hålla mig utan la ett spår på skaren åt Jaxon för nån vecka sen och det gick sååå bra. Klockrena vinklar och säkra sträckor. Vill mera nuuuuuu!

I torsdags var jag och en vän ut på en långtur med hästarna i det fina vädret. Vi red ner till en sjö och galopperade runt 1,5 varv. Så häftigt! Vi visste att isen var riktigt tjock men det var ändå läskigt i början. Så härligt att ha en stor slät sjö att bara släppa loss på. Hästarna tyckte att det var lika roligt som oss :-).

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela