angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Kasst!!!!

Publicerad 2010-08-28 17:29:25 i Allmänt

Hatar att vara sjuk, men det är precis vad jag blivit. Hoppas bara att jag inte blir sämre och hinner bli frisk tills på onsdag för då är nästa kurssteg och prov!!!!!

Jag blir så stressad av ordet prov, bara jag inte låser mig när det är dags. Nu har jag kommit till det stadiet när ja inte kan nånting. Vill inte kugga men får försöka se det positivt, det är ju bara att skriva om... Då vet jag åtminstone vad jag behöver bli bättre på och jag vet hur provet är uppbyggt. Inte så lätt just nu, måste försöka hålla hjärnan klar....

Bara jag inte blir sämre så jag orkar fortsätta plugga.

Ringträning och skydd

Publicerad 2010-08-27 13:58:02 i Allmänt

I onsdags åkte vi till Enköping för att ringträna Jaxon. 2 pass blev det och han var jätteduktig. Det är ju första gången för honom men han bara knatade på i ringen även när han gick först. Ställa upp honom gick oxå kanon, han accepterade tandvisning och stod helt stilla när han blev uppställd.

I går var det skyddsträning i Enköping och både Åffi och Jaxon fick köra varsitt pass. Åffi fick rondera femman för att sedan bevaka i sexan men hon hade visst glömt bort hur man skulle bete sig i skulet ;-), så F växlade henne och tränade bevakningar ute på planen. Efter några växlingar låg hon riktigt fint i bevakning :-) och hittade rytmen. F och H säger att hon snart e klar för en etta, gäller att ligga i med lydnaden nu bara :-0.
Jaxon då, han imponerade..... Gick i kudde och bet fint och hårt. Skallde som bara den och skallet blev mörkare och mörkare (i början lät han som en liten flicka ;-) ). F kunde inte hålla sig utan var tvungen att kolla hur han reagerade på en hotbild och Jaxon skallade honom rakt i fejjan. Avslutade med att F backade med kudden höjd och jag släppte Jaxon så han fick springa ikapp och bita, inga problem. Han gick i fint och bet hårt.  Duktiga pluttas!!!! Ska bli så roligt att jobba med honom.

Innan skyddet fick Quest och Jaxon varsitt lydnadspass oxå, Quest fick träna metallapprtering och Jaxon tränade följsamhet och han var riktigt aktiv.

Idag då?... blir lugnt. Tror fröken A.H smittade mig igår så nu e jag oxå sjuk. Måste ta det lugn så jag inte e sjuk på kursen nästa vecka.

Skydd

Publicerad 2010-08-25 08:09:15 i Allmänt

Var på klubben i går kväll för träning med skyddsgruppen. Var bara Jaxon som fick följa med, dom andra fick stanna hemma.

Jaxon fick bita i kudden och han biter bra, fullt nästan varje gång och hårt. Han har fattat att man måste skalla för att få igång bytet och han kampar bra nu. Tidigare höll han mest och hängde med men nu jobbar han bakåt.

Det ska läggas mkt tid på att bygga upp hans kondition igen och att få igång ett riktigt driv i honom. Han har ju varit sjuk och inte gjort nåt på länge. Tycker att han e lite seg i lydnaden, men det kan ju bero på att han inte har ordentlig kondition och heller inte lärt sig att ha intensitet, men det ska det bli ändring på .

Sitter på jobbet nu, började redan halv 7 så vi kan dra vid halv 4. Ska svänga förbi Åkers och vaccinera en valp och sen bär det av mot Enköping för ringträning. Vi har 2 utställningar planerade för lillplutt.

Åffi ska ju Koras snart men hon e nog på väg in i löp. Hon har tappat all päls och e så kramsjuk, alla tecken på att löp e på gång.

Nope nu ska jag sätta fart och få klart med alla papper på jobbet.

Första inlägget :-)

Publicerad 2010-08-24 16:28:30 i Allmänt

Johopp.... Då har  även vi skapat en blogg.
Har ju bara fört dagbok på våra träningar tidigare, men nu blir det alltså i bloggform istället. Och det blir säkerligen lite mer än bara hund nu oxå.

Har ju inte skrivit i dagboken på hela sommaren, kan bero på att vi inte gjort nåt ???
Efter diverse tjat från olika håll bestämmde vi oss för att vi skulle gifta oss... Kanske var dax efter 12 år, inte vet jag !???
Sagt och gjort planerade vi vårt bröllop på 1 månad och 1 vecka. Kom på massa saker hemma som vi ville ha klart innan dess så all vår lediga tid gick åt till planering och bygge. Resulterade bla i en ny altan med tillhörande grillstuga (bara skalet på stugan dock), en bar på gamla altanen, målning av garaget och ytterligare en mängd småsaker som inte är lika tydliga att notera.
Under den här perioden fanns det inte så mkt tid över till annat så hundarna fick en välförtjänt semester. Dom har nästan uteslutande skuttat runt på tomten, på sin höjd har vi gått ner till sjön för ett dopp i det blå.
Verkar inte som att det gjorde dom så mkt eftersom det även varit ganska varmt.

Men sen nån vecka tillbaka börjar hundträningen ta fart igen, Åffis skydd börjar nu, Jaxon har oxå fått starta i skyddet och Quest har börjat en karriär som rapporthund.

Vi har stora planer, får se om tiden räcker till.

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela