angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Tiden går....

Publicerad 2010-11-22 14:45:49 i Allmänt

Önskar just nu att tiden kunde gå lite fortare, längtar till den 10:e december :-).

I torsdags var det dax för skydd igen. Jaxon gick hela passet i ärm, han bet bra och höll bra. Han var lugn när jag tog hand om honom, han lossade nästan direkt på kommando utan att bli hysterisk och jag kunde lägga ärmen vid sidan, be honom ta kontakt med mig för att sen starta honom igen. Han var så duktig :-)!!!! Han skäller F rakt i ansiktet när han hotar honom. Han har gått så bra nu så det här blev sista passet för honom, nu ställs han av tills i vår så han får mogna i huvudet. Vi satsar på lydnaden och spåret så länge.

Åffi är ett riktigt busfrö, hon älskar skyddet och har svårt att hålla sig. Hon tjuvade när jag skulle skicka henne runt femman och lyssnade inte när jag försökte kalla tillbaka henne. F släppte grejerna men då blev hon lite grinig på honom och bet honom i låret i stället som att tala om att du ska stå här redo när jag kommer. Hon fick sig en utskällning och sen skötte hon sig bra resten av passet. Lydnaden i skyddet fungerade bättre idag oxå. Få till apporteringen i vinter nu så hon kan starta en 1:a i vår.

Resten av tiden fram till nu har varit lugn igen, hundarna har mest skrotat på tomten och gått nån promenad med Chelsea.

Skyddsarbete

Publicerad 2010-11-12 10:25:01 i Allmänt

Efter jobbet bar det av till Salem för skyddsträning.
Åffi först ut, hon löper och är lite disträ kan man säga. Jimmy ställer upp för en rondering från mittlinjen och hon gör en klockren rondering, men sen- det står en tjej en bit från skulet och Åffi springer fram till henne och sedan till mig medans F står i sklulet och säger Hallå!!!! Jaha säger hon och börjar bevaka (?). Knasfia, hon var riktigt pigg men hjärnan hängde inte med.

Jaxon var oxå riktigt pigg men inte hysterisk som han varit. Jag kunde ta in honom till mig och hålla handen under hakan på honom utan att han trodde att han skulle bli av med kudden. Passet avslutades med arbete i skyddsärmen för första gången. Var inga problem att bita i den och den följde med hela långa vägen till bilen.
Det är verkligen roligt att träna med honom, i vinter när det blir skyddsuppehåll så blir det mkt fokus på lydnad. Mål- SM 2014 på hemma klubben ;-).

Tidsbrist.....

Publicerad 2010-11-11 11:24:16 i Allmänt

Onsdag-Torsdag-Fredag förra veckan var det dags för steg 3 i min utbildning.
Har pluggat sjuuukt mkt nervsystem senaste veckorna och kan det nu som rinnande vatten (?). Startade i vanlig ordning med tenta på förra steget, vilken vi trodde skulle fokuseras på just nervsystemet. Så var ICKE fallet!!! Var typ 3 frågor nervsystem och resten annat, det som jag bara ögnat igenom (!). Såg första sidan och tänkte, hmmm, den får vänta, men när sida 2 och 3 oxå fick vänta fick jag lite panik. Men efter ett par djupa andetag och omfokusering så lyckades jag skriva en godkänd tenta, YES!

I fredags var vi på Redog för lite praktiskt arbete, 4 grupper och 4 stationer.
Första Watertreadmill- riktigt häftigt att se en hund jobba i WT och se rörelserna ändras med vattennivån.
Andra Rörelse Analys- Är svårt att se, en hund visar ju ofta så lite. En sak vi lärde oss var att färgskillnader och pälsskillnader kan lura oss. Hunden vi tittade på var brun på ena bogen och vit på andra och dessutom trimmad på ena sidan men inte andra, vilket gjorde att det såg ut som den vred ut ena armbågen.
Tredje Vibrationsplatta- en sån vill jag ha.
Fjärde Balans och koordination- Dom visade hur man tränar med balansboll, häftigt!

Efter kursen på fredan åkte jag och mötte upp Jimmy i Södertälje för att sedan åka till Morten och Ankie för att vara hund- och barnvakt. Dom skulle iväg på utställning och åkte nån gång innan kl 5 på lördag morgon (natt). Jimmy fick kliva upp då och lägga sig med Oliwer. Det första Oliwer säger när han vaknar är- nananana och springer till sitt rum för att leka.
Så lördagen har tillbringats med barnen och i valplådan.

Grattis säger vi till dom fina utställningsresultaten.

På söndagen tog jag Jaxon med mig till Botkyrka ridklubb för att titta när Morten skulle hopptävla. Mamma Doris va med så hon och Jaxon fick springa lösa i en hage. Doris hade fullt upp med att lära slyngen veta hut.
Sen fick Jaxon följa med upp på stallplan och vidare in i ridhuset där vi satte oss på läktaren och tittade på tävlingarna. Han tyckte det var lite läskigt att gå ut på läktaren men med lock o pock kom han. Socialträning fick han iallafall, men inte var han trött för det när vi kom hem.

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela