angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Sjuk....

Publicerad 2010-09-30 15:13:33 i Allmänt

Har precis börjat krya på mig. Jobbade mån-tis förra veckan och har sen varit hemma tills idag.  Har varit helt sänkt med feber, halsont, fruktansvärd hosta och huvudvärk. Hundarna har inte fått så mkt mer än rastning i hundgår´n och på tomten.

Jag och 4 till i RUS anordnade en utställning på Nynäs BK i lördags. Ganska kämpigt sista veckan med tanke på hur mkt det är att göra innan en utställning och att jag var sjuk. Kan säga att jag borde stannat i sängen på utställningsdagen, men tack och lov var vi ganska många funktionärer så det gick ganska bra ändå.
Vi ställde ju även själva, lillplutt Jaxon. Han fick HP och blev BIR  och BIG-3 valp. Han e så fin skruttas =).
Även denna utställning blev lyckad och folk verkade nöjda.
Det gick bra även för Irroz trots hans vilda uppförande i ringen ;-).
Direkt efter utställning bar det av hem för en snabb dusch och klädbyte för att sen sticka till landet och fira Oves födelsedag. Trötta och möra blev det inte sent hem.

På söndan sov vi länge (för att vara oss), åt frukost på Kondis och sen fick Jaxon en promenad. Som sällis hade vi Linnea och Chelsea. Oj så kul hundarna hade, Chelsea hängde med sina pirayatänder i Jaxons man, svans och ben hela promenaden. Dom fick turas om att vara lösa eftersom vi inte ville ha en mosad Chelsea med hem, Jaxon e ganska mkt större än henne. Men han var så försiktig så en stund på slutet fick dom leka lösa och Jaxon fick ett spunkryck och bara sprang, Chelsea hängde på och bet Jaxon i haserna. Kan ni se bilden framför er - en stor, fumlig, ung schäferhane som springer så fort benen bär samtidigt som han drar in bakbenen under sig för att komma undan att bli biten i haserna. Ser ganska kul ut när han springer med bakbenen nästan framför frambenen. Vi skrattade så vi grät =). Linnea nämnde även nåt om att Chelsea inte tycker om vatten och gegga, jag kan nu meddela att min gris har lärt henna älska vatten och gegga. Dom hittade ett lerigt dike som dom rejsade i, Chelsea hade lera över hela sig ;-). Hehehehe.....

I tisdags innan valpkursen tränade jag med Quest- vittring, metallapportering, fjärr och frittfölj. Vittringen gick så där, han kopplade inte på nosen ordentligt.. Men allt annat var en fröjd att träna, han gick såååå bra.
Jimmy körde igenom Åffi oxå, hon gick skitbra trots att Quest var ute samtidigt. Dom körde igenom BH-provet och hon höll postition och kontakt hela tiden. Den här lilla damen arbetar bäst understimulerad ;-).

Igår fick Quest springa några korta rapportsträckor i skogen och sen åkte husse och Jaxon till klubben. Jaxon hade skött sig bra.

Ikväll bär det av till Salem för skyddsträning.
Vilken helg

Publicerad 2010-09-20 09:18:33 i Allmänt

Helt otorligt vilken helg det varit, Schäferspecial på SK Enköping.
Jaxon ställdes i klassen 8-10 månader. Han skötte sig riktigt bra, vi hoppades inte på för mkt utan skulle bli nöjda med bra kritik. Men,,, Jaxon blev uppropad 1:a i konkuransen och den platsen behöll han hela vägen hem =).
Vi har en klass vinnare i 8-10 mån!!! Jissa om vi vart glada..... Så nu har Jaxon 2 fina priser som står i prishyllan hemma.
Man kan säga att det varit en lyckad helg för Trönderjycken. Det har rasat in priser och fin kritik i Avelsgrupp, Uppfödargrupp och på enskilda hundar.

Grattis och tack för husrum =)

Sjuk

Publicerad 2010-09-17 08:39:43 i AllmäntSjuk och myssjuk =)

Skitväder, valpkurs och träning

Publicerad 2010-09-16 09:50:41 i Allmänt

I tisdags var det dags för tredje träffen på valpkursen, vi pratade ledarskap och nu fick vi igång lite disskutioner =). Men vilket väder vi hade, det vräkte ner när vi var ute första passet, va skönt att komma in för teori. När vi gick ut igen hade det lättat men det var blött och kallt på backen så vi gjorde om vår planering för att valparna inte skulle behöva sitta och ligga på det äckliga underlaget och tränade inkallning istället.

Passade på att innan kursen köra igenom alla hundarna i lydnad. Jaxon fick träna följsamhet med mkt tempo och avsluta med inkallning. Han kan va lite bekväm och därför jobbar vi mkt på att få upp drivet i honom.
Åfelia började jag med långa sträckor linförighet för att stämma av och det gick riktigt bra, sen fck hon apportera och det gick helt okej, och vi avslutade med att träna uthopp.
Quest fick gå linförighet, apportera och träna fjärr. Han var inte alls så het och gnällig som han brukar vara.

I går åkte vi till Enköping för ringträning och vilket pass det blev, både jag och Jaxon blev ordentligt motionerade ;-). Han gick för det mesta bra men även här kan han bli lite bekväm och stanna till och fundera.  Men jag är nöjd i allafall. Nu håller vi tummarna inför lördag för då gäller det ;-).

Ikväll blir det skyddsträning:-)

Spår och uppletande

Publicerad 2010-09-14 09:46:20 i Allmänt

Jimmy var på klubben och höll Grundkurs special. Jag stannade hemma och aktiverade hundar.

Quest fick träna uppletande och det gick bra, han var riktigt taggad och letade kanon. Men han bet mig i handen när vi kampade, han träffade några senor så nu har jag lite svårt att röra handen :-(, men men det går väl över.

Jaxon fick ett spår på stubbåker, ca 70m, 1 vinkel och godis var tredje meter. Han löste det riktigt fint, det kom några gående längs vägen som han var tvungen att kolla in men han gick tillbaka till spåret igen utan att glömma vad han skulle göra.

Åffi fick oxå ett spår på stubbåker (blött och jävligt), ca 300m, många vinklar och godis var tionde meter. Även där kom det folk precis när jag skulle släppa på henne, hon blev störd och var tvungen att kolla in dom. När dom försvunnit upp i skogen tog hon spåret. Jag la ett knepigt spår med många vinklar som kom snabbt efter varandra. Hon var ingen höjdare på att ta vinklarna idag men hon spårade för det mesta i kärnan och jobbade sig tillbaka när hon gick förbi vinklarna.

Anmälan

Publicerad 2010-09-13 16:51:55 i Allmänt

Nu är hundarna anmälda till diverse olika utställningar, tävlingar och annat :-)

Mentaltest

Publicerad 2010-09-13 08:51:42 i Allmänt

I lördags åkte vi till SK Eskilstuna för att utsätta Åffi för massa konstigheter i skogen. Det var dags för mentaltest, hon bestod testet med resultatet 393 poäng. Nu ska vi bara göra exteriörbeskrivningen så har hon titeln Korad sen.
Åffi reagerade ungefär som väntat förutom att hon hade mer energi än vi trott.
Husse får ge en mer utförlig rapport senare.

Skydd

Publicerad 2010-09-10 09:39:36 i Allmänt

Igår var det skyddsträning igen :-). Började med lydnad, Jimmy tränade Åffi och hon var ganska på. Linförigheten och läggande och ställande gick bra. Sen tränade dom låga A-hindret, Åffi ville springa runt så jag fick hjälpa till att styra henne över med en lina, efter några försök förstod hon att enda vägen var över och gick självmant.
Jag tränade Quest i lydnad, började med budföring och gick sen över på metallapporten, den e inte så värst mysig att ta i sa Quest men tredje gången galopperade han faktiskt in :-). Fortsatte även slita med inkallande med ställande, men vi får inte till det, han stannar men jag tycker att det är för långsamt.

Jaxon fick komma ut en snabbis bara och träna följsamhet med driv i ;-), går ganska bra. Avslutade med en inkallning, jag kallar in och retas med en kampdutt som jag sedan håller framför mig på magen och det får honom att komma fort och hamna nära.

Skyddet då, Jimmy körde Åffi och han har inte kört hund så bra som han gjorde igår, han var bestämd, tydlig och ärlig. Åffi gick kanon, ronderar bra, hon bevakade bra och framförallt så bet hon bra.

Jaxon var oxå duktig, biter bra,  höll hårt och skallade bra. Nu blir det några pass till innan han får vila och mogna.

På vägen hem la vi upp en liten träningsplan.
Åffi: Apportering, hopp och A-hindret.
Quest: Vittringen, metallen och fjärren.
Jaxon: Låga hopp, apportering och följsamhet med driv.
Sen ska ju Åffi och Jaxon spåra och Quest träna rapport så mkt vi hinner.
Hoppas på att det ger resultat om vi fokuserar på några moment ordentligt under en period.


Tenta resultat...

Publicerad 2010-09-08 15:46:10 i Allmänt

Äntligen kom mejlet.......... GODKÄNT!!!!!!
Jag klarade tentan, YES!!! Nu är det bara att blicka framåt..... mot nästa :-)

Lydnad, skydd och valpkurs.

Publicerad 2010-09-08 09:43:29 i Allmänt

Var upp till klubben tidigt så vi skulle hinna träna våra egna hundar innan kurser och skydd.
Jimmy tränade Åffi, han körde igenom henne i linförighet, läggande och ställande bla. Hon höll ihop riktigt bra idag, hon fick gå långa sträckor och det krävdes inte mkt för att hon skulle hänga med och va allert.

Jag tränade Quest, började först med budföring så han fick springa av sig energi, först till husse- både synlig och dåld och sen fick Jennie agera mottagare och det gick bra även fast han funderade över vart husse tog vägen.
Sen gick vi över på vittringsapporten, la först ut en dold pinne för att få in honom på rätt spår. Sen fick Jennie hjälpa till, jag la ut 2 pinnar och när Quest tänkta ta fel pinne så fick hon neja honom.  2 försökt behövdes sen började han nosa på dom. Kändes som att vi kom en bit på det momentet idag, han tuggar ju väldigt på pinnarna men den träningen får vi ta vid sidan om. Sen körde vi hopp-apport, han utförde momentet bra men hopptekniken hade han glömt hemma verkade det som. Avslutade med några skiftningar i fjärren och dom fick han till riktigt bra, friaföljet kändes oxå bra.

Jaxon fick bita i kudden, fokus på att skalla igång bytet. Han skallar bra nu.
Jag fick släpa honom till bilen, han tyckte inte att han var klar, de e ju så roligt.

Sen hade vi andra träffen på valpkursen, måste säga att alla våra ekipage e riktigt duktiga. Men tiden rinner iväg och vi hann inte riktigt allt vi tänkt. Känns att det är nytt att hålla kurs, tycker inte att jag hittade flytet när vi pratade belöning inne. Men det kommer väl...

Val 2010

Publicerad 2010-09-07 13:35:37 i Allmänt

Nu har vi varit goda medborgare och röstat. På vad?, tänker jag inte säga ;-).

Är inte så insatt i detta med politik men det känns som man måste hitta sitt hjärteämne och rösta efter det. Finns inget parti som har mina åsikter rakt igenom. Oavsett vilket parti som kommer till makten så kommer vissa saker bli bättre men andra sämre.

Höstsol och Jimmy fyller år!!!

Publicerad 2010-09-07 10:48:20 i Allmänt

Nu känns det verkligen att hösten är här, känns ganska bra. Skönt när dagarna inte är lika varma så hundrna orkar tränas.
Var ut på en mysig promenad i höstsolen med alla hundarna. Vi avslutade med lek på åkern. När jag släppte Åffi fick hon tokspel och sprang väl 3 varv runt åkern i rent glädjefnatt. Tänk om hon hade den energin när vi tränar lydnad ;-).

Idag fyller Jimmy år och på fredag blir det kalas.
Jag ska ha valpkurs idag igen, vår andra träff. Vi ska prata om belöning och föremålsintresse.
Jimmy hade kurs igår och det är 2st barn med, dom har fått skriva ner vad dom har för mål med kursen och pojken hade skrivit att han vill att sin hund ska bli najs :-). Hur skön kommentar va det?! Min hund ska bli najs. Som kursledare, hur gör man en planering för att hunden ska bli najs? Hahaha..... Det e roligt med barn.

Mycket att göra...

Publicerad 2010-09-06 13:13:46 i Allmänt

Jag har kämpat mig till Västerås för nästa kurssteg trots sjukdom. Tentan skrevs direkt första morgonen och nu väntar jag med spänning på resultatet, har jag inte helt misstolkat frågorna så känns det som jag klarat mig.
Det här kurssteget var riktigt roligt men nästa tenta kommer bli tuff -nervsystemet bla.

Annars så har hundarna fått göra en del dom oxå. Quest har fått träna budföring/rapport. Kort sträcka i skogen där vi båda kunde stå dålda. Detta för att få in marchkommandot ordentligt, han måste lära sig att springa rakt ut och inte börja söka som han kan ha en tendens till ibland. Har fungerat bra...
Jimmy har spårat med dom andra 2 dårarna med blandat resultat, Jaxon spårar bra men Åffi spårar inte riktigt som vi vill.

Igår var vi på klubben med vårat företag och sålde saker på agilitytävlingen upploppet, kul att kunna förena nytta med nöje.
På eftermiddan åkte jag hem och la varsitt spår nere på dom torra åkrarna. Jaxons spår var väl 60 meter på torr stubbåker. Han bryddde sig inte ett skvatt om godiset som låg i spåret utan dammsög backen och tog vinkeln utan problem. Han spårar så lugnt och noggrant lilleplutt.
Åffi fick ett spår med många vinklar i på en torr vallåker. Första vinkeln kom efter ca 10 meter och den var inte jag med på :-0, jag försökte få henne framåt men hon envisades (duktig hund) så jag släppte på henne, hela spåret gick kanon.
Quest fick oxå ett spår på samma åker som Åffi med många vinklar. Han tyckte det var skitkul och eftersom jag inte tänker tävla honom i spår nå mer så hade jag inga krav, han fick spåra som han ville.  Han spårar snabbt och missar ju då vinkeln men nu jobbade han sig tillbaka och hittade spåret  igen utan att få "panik" och bara springa.

Vi håller även våra första kurser för NBK´s regi. Jag håller valp och J grund-special. Det är riktigt roligt och jag verkar ha riktigt bra valpägare med i min kurs, har inte hittat nåt "problembarn", utan alla jobbar jättebra med sina hundar.

Ikväll blir det nog promenad för hundarna och sen städning och fixa lite med företaget.

Vill oxå Gratulera våra vänner, som var ner på Tysk, till sina fina placeringar. Stort GRATTIS!!!!!!!

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela