angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Påsken...

Publicerad 2011-04-29 21:26:40 i Allmänt

I torsdags efter jobbet packade vi med oss och hundar för att tillbringa helgen i Mora, Lovely :-). 4 dagar ledigt att bara lata sig på, och vilket väder vi fick. Hundarna har varit ute hela dagarna, dock inte fått springa som dom vill utan tillsyn då varg och björn smyger precis intill husknuten. Vi har haft ca 23 grader varmt och stålande sol hela helgen så vi vart något svedda i skinnet ;-).

Vi hade med oss Hampus och Jennie med Leo (ridgeback). Kenzi har fått vara med Leo mkt i helgen, han e en väldigt försiktig unghund och dom har funkat så bra ihop.

Under helgen har vi förutom att tjejerna latat sig i solen och killarna fällt träd åkt ut på markerna och kollat efter djur, hundarna har fått spåra och bada och vi har varit in en sväng till Mora.
En helt underbar påsk med andra ord.

Åffi fick ett ganska kort spår med godis i varje steg, höll henne sen kort med halsband och koppel mellan frambenen, jobbar mkt på att hon ska dra ner på tempot och gå mer i kärnan, gick ganska bra.

Jaxon fick nog sitt längsta spår hittills, godis i vart tredje steg och 2 vinklar. Han spårade så bra :-).


Nu i veckan har jag varit på praktik på Redog i Västerås, det har varit riktigt kul och nyttigt, ska dit lite senare för mer praktik.
Nästa vecka är det sista steget i min utbildning till Cert. Hundfysioterapeut, lite läskigt ;-).
Måste bara göra klart projektarbetet och klara sista tentan, sen e jag klar.Lite träning

Publicerad 2011-04-20 14:21:32 i Allmänt

Jimmy skulle figga på klubben i går så jag åkte med upp.

Jimmy la ett litet kort spår med en älgklöv som slut till Kenzi, va inte så där superintressant, hon ville mest ner till oss som stod en bit bort. Jag följde med upp igen med Quest och då gick det bättre.

Quest fick komma ut och träna vänstersvängar, förutom att han lät massor så gick det riktigt bra. Backar i svängen för att få honom mer allert och för att han ska jobba mer med bakdelen. Metallapporterade oxå och tränade där på farten in.

Jaxon har men sen MH´t ;-), stod utanför stugan när valpkursen passerade och han reste ragg och backade undan, dom va sååå äckliga...
Han fick träna linförighet och sättande under gång.

Sist ut va Åffi och henne testade jag att apportera med, va länge sen vi gjorde det på klubben och apporteringen har ju inte fungerat på länge. Vi har ju tränat massor på det i vinter och det fungerar bra inne nu så det va dags att testa på klubben. Gick väldigt bra, hon hämtade och höll den i ett helt okej grepp, förut har hon inte hållt fast alls utan den har bara skvalpat i munnen på henne. Hon kom in och satte sig nära och jag fick till och med kampa med den utan att hon först släppte. Så skönt, nu e hon glad när hon apporterar och tjuvar så fort man kastar den men det skiter jag i, vill bara att hon ska tycka att det är roligt. I går tyckte hon verkligen att det va roligt, det strålade om henne och hon va så ivrig.

I morgon packar vi in alla hundar och åker till Mora, ( men ni som tänker att: perfekt ett tomt hus, ni kan tänka om, ni vet aldrig vad som finns innanför våra dörrar).

Glad Påsk

Känd mental status...

Publicerad 2011-04-18 10:36:07 i Allmänt

I lördags klev vi upp tidigt för att göra hundar och oss i ordning för en tur tilll SK Eskilstuna. Det va dags för J-kullens MH.
Jimmy fick gå med Jaxon eftersom jag inte är lika rörlig längre.

Är nöjd med pelleplutt, han lekte och besvarade kontakt, han sket fullständigt i lilla bytet vilket jag personligen tycker är bra eftersom jag inte vill ha en hund som drar på vilt.
Avståndsleken svarade han på och försökte dra sig till men när Jimmy släppte honom galopperad han lungt ut, inte med den fart man kunnat tro, han besvarade hennes lek.
På dumpen gjorde han en stor undanmanöver men gick fram när Jimmy stod framför och sen sket han i den.
Skramlet, liten undanmanöver men han var så nära att gå fram själv men gick fram helt när Jimmy gått halvvägs. Spökena va det läskigaste han nånsin sett, han visade flera hotbeteenden hela tiden och höll samma avstånd till dom hela tiden, tog dom ett steg så backade han ett steg.  Han vågade inte komma fram förrens Jimmy klätt av båda spökena. Sen lekta han igen och skotten va inga problem.
Konstigaste dagen i den lilla hundens liv ;-).

Kenzi va med och fick en promenad i skogen med Jimmy.
När vi kom hem åkte vi ner till hamnen, det va ju så fint väder så vi hade hoppats på att kunna äta i bodarna men allt va stängt så det blev korvkiosken. Kenzi va med såklart och hittade en kompis  att prata med, en liten pojke (2 bent) på kanske 2 år.
När vi kom hem fixade vi på tomten, ställde ut buren i skuggan så Kenzi kunde ligga i den men se det va inte uppskattat så hon va med ute och busade i flera timmar, fattar inte hur hon orkade.
Fick mkt gjort, jag städade klart gräsmattorna från bajs och skräp, gjorde rent dammen (nu luktar inte Jaxon dypöl längre) och krattade löv. Jimmy fortsatte täta under staketet, det är lite högt på vissa ställen så Åffi har kunnat ta sig ut, men nu är det så tätt så inte ens den lilla valpen kommer ut.

I går fortsatte vi på tomten, nu är staketet klart och gräsmattorna, gången och altanerna är städade. Alla utemöbler är på plats så vi satt och mös i solen. 

Vi har haft en helt underbar helg, bara dom stora hundarna som inte fått göra så mkt. Men ,men det har inte gått nån nöd på dom, dom har myst i solen i hundgården och busat lite på tomten.

Onsdagsträning.

Publicerad 2011-04-14 11:17:02 i Allmänt

Igår började onsdagsträningen på klubben, äntligen.
Vi åkte upp med alla 4:a och jag tog ut Jaxon först för att hinna ha honom ute under skotträningen. Den lilla som blivit så stor ska ju göra sitt MH på lördag och jag ville bara kolla så han fortfarande är skottfast och det var han ju.
Sen tränade vi på linförighet, sättanden och lägganden.

Quest fick komma ut och träna på vänstersvängar, han e inte riktigt vaken där, måste få honom mer allert. Gjorde några skick på rutan och först hittade han inte men efter 2 försök gick det bra. Sen gick vi över på agility för att få busa lite, jag tränade på slalom, som gick bättre än jag trodde att det skulle göra och sen tog Jimmy över och körde en liten bana. Han tycker verkligen agility e roligt.

Sist och inte längre minst fick Åffi komma ut. Lite ofokuserad i början, valpen som var ute under tiden kan ha gjort sitt till, men efter en tillsägelse skärpte hon sig och började jobba riktigt bra.

Medans skotten ljöd satt Jimmy i bilen med Kenzi och hon hade inte reagerat alls, skönt.
Sen fick hon komma ut och var med medans vi tränade dom andra hundarna, spännande tyckte hon och röjde gärnet, så mkt hon nu kunde i koppel ;-). Hon var alldeles galen och hon har till och med burit metallapporten.
Kan säga att det va en trött liten som kom hem.

-----------------------------

I tisdags åkte jag ner till Åkers på Mary Kay party hos Ankie och Kenzi fick följa med. Där träffade hon katt, troligen för första gången, och det va spännande.Galenpanna

Publicerad 2011-04-12 14:35:48 i Allmänt

Den lilla e mer vild än tam när hon e vaken. I morse mös vi lite i sängen och efter ett tag skulle hon ner på Jimmys nattduksbord, men det fick hon ju inte, och vilka protester. Oavbrutet i en kvart höll hon på och Jimmy fångade henne i luften ett antal gånger när hon försökte hoppa över honom. Både Quest och Jaxon fick ett bett i nosen av den lilla råttan.

I dag på jobbet har hon haft sällis av Chelsea. Dom har fått leka lite, men jäklar va sur hon blev när Chelsea trampade på henne, hon flög på henne och jagade henne ut ur fika rummet och sen var det färdiglekt.

På baksidan där jag rastar hundarna på jobbet står det ett antal förådscontainrar och där har hon nu upptäckt att man kan krypa under, det va tydligen skitkul.

Hon väger för övrigt 7,6 kg idag.

Första dan på jobbet.

Publicerad 2011-04-11 13:18:03 i Allmänt

I går hämtade vi Jimmys Laika, verkar va drag i henne. Hon va tydligen den tuffaste i kullen, och det visade hon när hon kom hem. När vi varit ute med henne så har hon varit lite försiktig och bilar som passerar e inte så kul men hon e nyfiken och övervinner.

Vi tog in hundarna en och en så dom fick träffa Kenzi och det gick kalas bra, hon tyckte dock att Quest va lite för närgången och gjorde ett utfall och bet honom i nosen, tur han e snäll :-).
Natten gick jättebra, hon sover i bur och somnade vid 20.30 och vi gick upp 6,30 i morse, knäpptyst hela natten. Bara Jaxon som haft svårt att sova, han har vankat fram och tillbaka och tittat på henne, han kunde inte ens äta middag i går.

I dag e det måndag vilket betyder att man måste jobba och så även valpen. Ingen rast, ingen ro. Hon har haft sällskap av Chelsea ett tag i dag, när dom busade råkade Chelsea kliva henne på tassen och jäklar va arg hon blev.
Åff,i du får nog uppfostra henne i tid för annars åker du nog ner ett snäpp ;-).

Ny bild

Publicerad 2011-04-08 13:23:01 i Allmänt

Fick nya bilder på Kenzi i går.Nu e det inte länge kvar, stackars Quest va han kommer ha fullt upp med att hålla koll så hon inte tar några leksaker.

Bebis

Publicerad 2011-04-07 16:29:10 i Allmänt

I måndags var det kurs igen och Jimmy och Danne fick hålla den själva för jag var på styrelsemöte.
Innan kursen körde Jimmy igenom Åffi och Quest i lite lydnad. Åffi var gasad men lite ofokuserad men skärpte till sig efter en stund och Quest gick kanon hela tiden.


På söndag ska Jimmy hämta valp, en Östsibirisk Laika.Bjärvarnas Kenzi, visst e hon söt.

Nu ska det byggas fler och större hundgårdar hemma, för i sommar när den 2-benta kommer vill jag inte ha 4 hundar och en bebis inne samtidigt.

Full fart med andra ord.

Nu e vi på G

Publicerad 2011-04-02 20:26:16 i Allmänt

Äntligen börjar det kännas att våren e på väg :-).

I torsdags var det träning med skyddsgänget igen. Jag var fortfarande inte riktigt i kondition så Jimmy körde båda hundarna.

Åfelia gick riktigt bra, hon hade driv och energi hela passet trots att Jimmy körde långa stäckor linförighet. Hon gick inte ner sig en enda gång och svarade riktigt bra på att gasa henne på bollen.

Jaxon gick oxå som den prins han e :-). Inget stök å bus när han kom in i ridhuset utan var fokuserad på Jimmy och uppgiften på en gång. Dom tränade oxå linförighet och Jaxon höll bra position hela tiden trots att Jimmy vid nåt tillfälle hade belöningen i fel hand, han har kopplat. Han titta på dom andra ibland men Jimmy kom med en perfekt tajmad korrigering som Jaxon köpte till 100% och började jobba igen. Plutten e en pärla :-)

I skyddet väckte Fredde Åffi redan innan dom var inne i ridhuset så han var rejält i gång när hon kom in men när Jimmy sa FOT följde hon lydigt med till startposition. Ronderade femman och in för bevakning i sexan, mkt fint. Hon har inga tendenser till att grisa när hon kommer in i sexan längre utan sätter sig med glädje och bevakar.
Sen, för lite variation, körde dom växlingar på planen. Dom avslutade med ett angrepp där Åffi gjorde ett ritigt fint avhopp och fick ett bra bett.

Jaxon var sur när Fredde startade honom så han fick vara det ett tag och när han började jobba som han ska fick han belöning för det. Tränade sen på växlingar för att få till bevakningen och det finns där. Som avslut fick han träna flykter för första gången. Mattes prins e sååå duktig.Idag åkte vi till en snöfri gräsplätt, som jag hittat, för att spåra med Åffi och Jaxon.
Jaxons spår var inte så långt, vi hann ju inte så långt förra terminen, men han hade inte glömt hur man gör. Började lätt med godis i varje steg och en vinkel. Han spårar så lungt och fint och var klockren i vinkeln, ingen miss eller tveksamhet.

Åfelia fick inte heller ett så långt spår men ganska tätt med godis och 2 vinklar. För att vara första spåret för säsongen så gick det bra, finns en del att önska i hur hon arbetar men vi vet ju varför det är så så det är bara att jobba på det. Hon hade ganska bråttom och låg lite vid sidan av ibland men vinklarna tog hon utan tvekan.

Efter spåren åkte vi hem och Quest fick följa med ut för att köra uppletande. Jimmy la ut 3 leksaker och han gick i princip bara ut och hämtade in dom, han hade dom redan i näsan verkade det som. Han tycker det här e så roligt, leta/söka med hög nos och få hålla fart passar honom.

Nä nu e Jaxon panikhungrig, så det e väl bäst att utfodra djuren så friden lägger sig igen.

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela