angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Idag e det

Publicerad 2011-02-28 10:33:27 i Allmänt

Internationella Musarmsdagen (!?)
Man kan visst skapa dagar för precis vad som helst.

Nu e det äntligen töväder igen, om ett par dar skulle det visst bli ca 5+ :-).
E våren i antågande kanske? Det e ju februaris sista dag...I går var det träning i ridhuset igen.

Åffi gick inte riktigt lika bra som hon gjort dom senaste gångerna, men ändå sååå mkt bättre än när vi ställde av dom i höstas.
Jimmy tränade på delar inför BH-provet. Hon var lite ofokuserad och tittade och blev lite störd av det som hände runtomkring men Jimmy jobbade bra och fick henna att skärpa till sig. Fortsätter hon så här kommer BH-provet gå galant.

Jaxon fick komma ut två kortisar, han orkar inte så länge. Fortsatte med linförighet och det blir bättre och bättre, började med sättande under gång, gick bra även det. Sen tränade vi inkallning oxå, men där får vi nog backa lite och börja med stadga igen, han vill gärna tjuva.

Quest var galen så där började vi med budföring så han fick springa sig trött först, funkade ganska bra för han ljudade inte lika mkt som han brukar. I fria följet var han inte alls med, missade vänstersvängar och tappade fokus, avslutade när vi fick till en bra sväng.
Tränade även på inkallning m ställande och läggande, han stannar mkt fortare nu än förut och läggandet är bra.
Metallapporten hade han full fart ut, grep bra och galopperade till och med in med stängd mun nu, övning ger färdighet ;-). Som belöning för att han var så duktig fick han apportera träapporten.
Avslutade med vittringsapportering. Ändrade upplägg, la ut "min" pinne med andra luktfria pinnar runt den och nu kopplade han helt plötsligt på nosen och kom in med rätt pinne alla gånger utom en, där väntade jag bara ut honom och då släppte han den och gick tillbaka och letade reda på rätt pinne. 

Till helgen är det läger, lydnad och skydd fre-lör-sön. Yes, ska bli sååå kul.

Bilder

Publicerad 2011-02-25 13:53:47 i Allmänt

Nu kommer bilder från helgen 12-13/2.

Jaxon tränar ingång vid inkallning:


Jaxon går fot:


Jaxon i en sväng:


Jaxon vill till Chelsea:


Chelsea på utställning:


Träning

Publicerad 2011-02-21 09:32:35 i Allmänt

I lördags tränade vi i ridhuset igen.

Åfelia gick återigen hur bra som helst, bra position utan tapp i svängar och bra driv. Gjorde en grupp med mig utan hund och 2 andra med hund, den ena hunden var så liten å söt så den var lite svårt att hålla sig i från men efter en tillsägelse gick hon kanon. Läggandet under gång var blixtsnabbt.

Quest gjorde oxå alla moment bra men var lite het i friaföljet.

För Jaxon blev det lite kurskänsla. Jimmy hjälpte andra med sina hundar så vi var med när dom tränade. Jaxon tyckte det var ganska knepigt eftersom bästa kompisen Chelsea var med oxå. Vi började med kontakt-följsamhet, vi  stod i ring och gick en och en slalom mellan dom andra. Jag fick jobba väldigt mkt med Jaxon. Sen tränade vi inkallning. Den sista inkallning vi gjorde stod vi i en fyrkant, där vi sen skulle gå runt dom andra med kontakt, sätta hunden en bit ifrån och kalla in igenom dom andra. Alla hundar klarade detta galant. Jaxon har verkligen börjat hitta rätt position i linförigheten, nu gäller det att befästa det ordentligt.I går blev det bara en promenad i det fina vädret. Dom har en tendens att tagga varandra när man ska ut allihop så jag jobbade mkt på lugn och ro. Det ska vara lugnt och stilla annars kommer vi ingenstans, det började redan när jag skulle klä på mig. Stressade dom åkte kläderna som jag höll på att ta på mig tillbaka på hängaren tills det blev lugnt. Ingen fick dra i kopplet under promenaden, inte ens när dom fick vara lösa en i taget fick dom andra dra efter. Var tre trötta hundar och en trött matte som var ganska nöjda resten av dagen.

Bilar !!!!!!

Publicerad 2011-02-18 17:10:48 i Allmänt

Jag vill aldrig ha en 2hjulsdriven bil.

Vi har lånat en 2hjulsdriven bil och idag på väg hem med hundsläpet bakom fick vi så klart möte i backen med skymd kurva här hemma. Det är så trångt så jag var tvungen att stanna mitt i backen och där satt vi fast. Vi gled bakåt så ekipaget vek sig så vi kunde inte backa ner för att börja om heller.

Blääääää!!!!

Fick koppla loss släpet och då lyckades vi få upp bilen och som tur va så fick vi sen upp släpet med hjälp av en 4hjulsdriven bil.

Varför slutar tillverkarna göra sina bilar 4hjulsdrivna???? Vi vill byta bil och behöver en stoooor men det finns nästan inga 4hjulsdrivna. Hur klarar sig folk utan på vintern???
Vi som bor på landet kommer varken in eller ut utan 4hjulsdrift. Inte alltid det plogas och sandas på en gång och har dom plogat ligger det en skön vall på infarten.

Vardags LYX

Publicerad 2011-02-18 09:45:20 i Allmänt

När vi gifte oss i sommras fick vi ett presentkort på en middag för 2 på nån fin restaurang. Fanns många restauranger att välja på.
Vi tyckte det va dags att utnyttja det nu när allt känns kallt och tråkigt igen ( vintern började ju om efter flera dagar med plusgrader och takdropp).
Valet blev Restaurang Divino, en Italiensk som ligger på karlavägen.Inte så stor men fin. Blev en 5 rätters meny med champagne innan maten, jag valde av olika anledningar ;-) alkoholfritt vitt mousserande vin istället.
Innan maten fick vi bröd och en appertizer.
Första rätten var pasta, tryffelsås och pilgrimsmussla, dom flesta vet ju vad jag tycker om "havets läckerheter" men det här var nog den godaste rätten av alla. Nästa rätt var hälleflundra inlindad i italiensk skinka med risotto, oxå väldigt gott (trots att det va fisk). 3:e rätten va ankbröst, anklever, karamelliserat päron, hasselnötsmousse och rödvinssås, förutom levern så var det oxå gott. Sen fick vi in parmesansostkräm med nåt mer som jag inte kommer ihåg, mkt gott.
Sen avslutades middagen med chokladmousse, chokladkaka och blodapelsinsorbé.
Jag drack alkoholfritt vitt vin till maten och Jimmy (!) beställde ett vinpaket där han fick ett glas vin till varje rätt. När kvällen var slut hade han lyckats få i sig 6 glas (blandat rött och vitt) och tyckte dessutom att det va gott. Måste jag nämna att han blev lite rund under fötterna?

Om man vill gå på en fin restaurang kan jag verkligen rekomendera Divino.
Vi hade en väldigt trevlig kväll!

Alla hjärtans dag

Publicerad 2011-02-14 09:56:15 i Allmänt

I dag e det alla hjärtans dag.

Helgen har gått i hundens tecken.
I lördags följde vi med Mange och Linnea till Sollentuna för Chelseas utställningsdebut. Var flera syskon som oxå ställdes. Domaren var väl inte så jätteförtjust i Stardusthundarna verkade det som men Chelsea skötte sig över förväntan. Hon e ju normalt alldeles galen och e överallt och ingenstans samtidigt, men i ringen stod hon så fint och följde med Linnea runt. Hon var verkligen jätteduktig, första utställningen och inomhus med måååånga hundar, dom var 15 st i hennes klass bara.

Quest och Åffi fick vara hemma medans vi var på utställning men Hampus ville att Jaxon skulle vara hos honom så han har varit i Nynäs och gått promenader och legat i soffan och kollat på fotboll :-).

I går hyrde vi ridhus, jag, Jimmy och Linnea. Linnea hade Chelsea ute hela tiden och mot slutet gick det riktigt bra för dom.
Jimmy tränade Åffi, vet inte riktigt vad dom gjorde förutom linförighet men jag vet att hon gick sååååå bra. Har varit bra för henne att vila från träningen hela vintern.
Hon gick riktigt bra i linförigheten, intensiv, följsam och riktigt med :-). Jag och Linnea stod grupp åt dom och Linnea hade Chelsea brevid sig, Åffi riktigt kämpade för att hålla fokus på Jimmy, Chelsea gjorde ett litet ryck ut efter Åffi när dom passerade men Åffi slängde bara ett snabbt öga för att sen titta tillbaka på Jimmy och började jobba ännu intensivare.

Jag körde Quest samtidigt som Jimmy och Åffi var ute, körde igenom honom i inkallning m ställande, rutan, metallapporten, vittringen och frittfölj.
Hans ställande var riktigt bra i dag, jag har slitit mitt hår i det momentet, men i dag fungerade det, tog 2-3 steg innan han stog stilla, tidigare har det snarare varit 6-7 steg.
Provade att skicka till rutan utan att först ha gått ut till den, ställde bara upp, riktade in honom och skickade, gjorde likadant från alla håll och han sprang in på första alla gånger.
Metallapporten gick oxå bra, den är ju lite äcklig att hålla i men nu springer han ut med fart, griper på en gång och har fart tillbaka.
Vittringen går sådär, får honom inte riktigt att arbeta med nosen.
Fria följet gick oxå kanon. Fanns en bra spegel så man kunde se positionen ordentligt, märkte att vänstersvängarna gick mkt bättre när jag tittade i spegeln i stället för dit vi skulle.

Jaxon tyckte att det var väldigt spännande i ridhuset, dessutom så var ju bästisen Chelsea en bit bort. Jag fick slita som ett djur med honom i dag, var helt slut sen. Men han gick oxå riktigt bra när jag lyckades jobba upp kontakten. Tränade mkt linförighet och han börjar verkligen hitta positionen nu. Kunde svänga både till höger och vänster med bra position, han har haft en tendens att glida fram framför mig i framför allt vänstersvängarna men inte idag. Klarar bara jag av att förvalta honom så kommer han nog bli riktigt bra, SM 2014 ;-).

Efter träningen åkte vi till Nynäs för en bit mat och efter det tog jag och Linnea med oss Jaxon och Chelsea på en promenad i solen. Dom fick gå lösa hela tiden och som dom sprang, dom var mer ut på åkrarna i djupsnön än va dom va på vägen. Vi hade laddat fickorna med köttbullar och passade på att träna inkallning, vi kallade in medans dom var mitt uppe i nåt och båda kom på en gång. Vi gick längs en väg och kom fram till några foderplatser, luktade ganska mkt och hundarna var väldigt intresserade men även där kunde vi kalla in dom utan problem.

Vi har haft en kanonhelg :-).

Har lite bilder från uställningen och träningen som jag ska försöka lägga in sen.

Trevlig alla hjärtansdag.

Bästaste Quest....

Publicerad 2011-02-10 13:55:39 i Allmänt

Quest fick följa med på min lunchpromenad idag, han var så duktig hela promenaden. Han stressade bara när vi precis begav oss, men sen var han lugn resten av promenaden. Han gick vid min sida, nästan i fotposition, i stort sett hela tiden. Hade köttbullar i fickan, populär belöning ;-). Passade på att gör dubbelt helt om åt både höger och vänster, han börjar koppla att rumpan måste flyttas med ordentligt.Jaxon leker just nu med bästisen Chelsea, dom har hållt på några timmar och börjar bli trötta men ingen tänker ge sig :-).

Åfelia fick apportera i morse och hon börjar tycka att det är roligt :-). När jag kastat apporten hetsade jag henne lite och hon höll till och med på att tjuva då:-))). När jag skickade henne efter apporten så hade hon mer fart än hon brukar. Skönt att det börjar lossna.I går åkte jag ner till Åkers för att kika på Jaxons syskon som skulle röntgas, dom e fina allihop. Mkt energi finns det i dom :-).
Jaxon lekte även med ena syrran, mysigt hade dom. Syrran blev illa biten av hundar när hon var liten och är nu lite orolig så det var bra för henne att få leka med Jaxon och för matte att se att hon kan :-).

I kväll blir det lugnt för hundarna, vi ska på RUS-möte inför årets utställning.

Bläääää

Publicerad 2011-02-01 09:13:07 i Allmänt

2 av 3 hundar dåliga i magen :-(.
Märkte i går förmiddag att Quest var dålig i magen, han fick väldigt bråttom ut, nån timme senare var det även Åffis tur. Sen har det fortsatt, hela dan i går och i natt. Skapligt trött i dag efter att ha blivit väckt ett otal gånger i natt.
Men det verkar ha lugnat sig lite nu på morgon kvisten.
Hundarna har inte varit hängiga, snarare tvärtom, fulla med energi.

Eftersom hundarna trots allt var pigga i går blev det lite lydnad, Jimmy körde igenom Åffi ute och hon hade visst gått kanon. Killarna fick träna i vardagsrummet.

Jaxon fick träna på sitt och ligg, inkallning, ingångar och vändningar.
Quest fick träna inkallning med ställande, gick sååå bra, och vänstersvängar. Jag backade lite när jag vände så han verklligen skulle få jobba med bakdelen, golvet e ju lite halt så han jobbade verkligen för att hålla position, och han var knäpptyst :-).


Verkar som att vi fått några tillfällen nu i ridhus :-). Yes, kanon att få köra lite ordentligt igen.

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela