angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Hundmys

Publicerad 2011-01-31 10:25:25 i Allmänt

Helgen e slut, hur kul e det att sitta inne och jobba i en betongbunker när solen skiner utanför?

Hundarna har i alla fall fått göra roliga saker i helgen. I lördags blev det sök för hela slanten. Quest älskar det och är en stjärna, han går bara ut och hittar figgen på en gång. Tänk om jag vetat detta från början, då hade jag börjat med sök istället för spår med honom, men nu har vi bara lekt sök och jag vill inte gå in och styra om hans arbete och skapa förvirring. Ska jag tävla söket så vill jag att han ska arbeta på ett annat sätt än han gör nu. Men det är en kanon aktivering.

Åffi hade glömt vad sök betyder och började leta i stället, knasfia. Men efter några försök så gick hon ut på en gång.

Undra om detta var Jaxons första gång??? Kommer inte ihåg om han har fått testa tidigare. Hur som helst så var han duktig. Även fast det stökades lite runt om honom och han blev lite distraherad så gick han ut och letade upp figgen på en gång jag skickade honom.

I går tog jag med grabbarna rakt ut i skogen för en promenad, shit va jobbigt det va, hade snö till knäna på vissa ställen. Grabbarna fick varsin boll att pyssla med och Quest ville helst ligga i solen och bita på den. Han tyckte jag var skit jobbig som traskade vidare, han sprang i kapp och la sig igen för att tugga på sin boll.
När vi kom hem var vi ute på tomten en stund, satte sen hundarna i hundgården och jag hann inte mer än in och ta av mig alla kläder förrens Linnea ringde och ville komma ner så Chelsea och Jaxon fick leka. Så på med kläderna igen och släppa ut vilddjuret ur hundgården. Men han var lite trött nu och hade inte samma fart som han brukar när han lekte med Chelsea. Men dom har så roligt dom två.

Jaha....

Publicerad 2011-01-27 09:52:21 i Allmänt

Händer fortfarande inte så mkt på hundfronten. Vi letar ridhus men det är inte det lättaste, enda tiderna man får e på dagar eller tidiga helgmornar. Som sagt, en egen inomhushall vore perfekt.

Jaxon och Åffi har varsin favoritleksak, Jaxon har stulit sin själv vilket säkert bidrar till värdet på den. Han har stulit den hemma alltså. Vi har alla produkter till företaget på hyllor i ett rum hemma och nån gång har vi glömt stänga dit och då har så klart en liten slyngelnos hittat dit.

Här är Jaxons käraste ägodel:


Åffi som egentligen aldrig haft så stort föremålsintresse har nu hittat en leksak som hon inte släpper, den är med vart hon än är.


Quest älskar ju allt man kan leka med så han e inte så brydd. Tycker vi att den är rolig så tycker han den är rolig.


Åffi har förresten börjat med en knasgrej. Så fort man varit på toa så ska hon in efter en och lyfta på locket, 2 ggr måste hon lyfta innan hon e nöjd. Knasfia, precis som hon måste kolla så vi verkligen spolat.


10 minus ute idag, jag som vill att snön ska försvinna NU!!! Men det ska visst bli plusgrader från och med i morgon.

Nu ska jag snart ut på lunchprommis med Jaxon i Hanveden, i kväll tänkte vi försöka träna lydnad hemma på infarten, i morgon ska jag passa Chelsea och i helgen tänkte vi köra sök med alla hundar så dom får springa och använda huvudet.


Full Fart mot Helgen....

Lite träning

Publicerad 2011-01-21 10:15:17 i Allmänt

Vill ha en egen inomhus hall att träna i. Det är hopplöst just nu, e så taggad att träna men det går inte att röra sig nånstans just nu. Bara is, is ,is.......

I förrgår kväll blev det i allafall lite träning i vardagsrummet. Åffi fick träna apportering, verkar som det börjar släppa :-). Skickade iväg apporten över golvet och kommenderade, hon gick ut på första kommandot (!), grep på en gång och sen....... hahaha, hon hoppade upp i soffan och tänkte lägga sig med den. Det är ett stort steg i rätt riktning, fast ändå fel. Hon har ju aldrig tyckt om apporten så detta tar jag positivt att hon till och med ville behålla den för sig själv. Behövde bara kalla på henne så kom hon in med den. Yes!!!!! Pövade några gånger till och det gick lika bra, fast då kom hon på en gång. Avslutade med Frittfölj och sättande under gång.

Jaxon fick träna ordförståelse. Han ville lite för mkt och lyssnade inte på vad jag sa utan la sig så fort jag sa sitt. Så vi tränade på sitt och ligg, gick bra när han började lyssna ordentligt. Fortsatte sedan med apporten och sen tränade vi ingångar och vänstersvängar. Med lite hjälp från handen så kliver han runt med bakbenen ordentligt.

Quest fick oxå träna lite ordförståelse då han oxå ville för mkt. Tränade fjärren och han skiftade så som han trodde var rätt. Fick bli extremt tydlig och när han började lyssna så gick det riktigt bra.
I går fick Jaxon följa med mig till Hanveden för en lunchträningspromenad. Han e så behaglig att gå med när man e själv, inget dragande i kopplet utan han håller sig vid sidan. Spännande med alla nya dofter och vi passerade en person med en störning som var ute med sina assistenter, Han skränade och rörde sig konstigt, Jaxon litade inte på den killen utan vände sig om hela tiden för att hålla koll på honom.Sent i går vad det ett himla liv på rådjuren, dom rörde sig i närheten av våra hus och skällde som galningar, hundarna blev alldeles tokiga. Det är ett väldigt speciellt ljud när dom skäller, nästan lite skrämmande, tur man vet att det är rådjur.


Resultatet har kommit

Publicerad 2011-01-12 07:14:29 i Allmänt

Nu har resultatet kommit.

Jaxon HD A, ED UA. YES!!!!!!!!

Min blivande stjärna :-)..........

Tillbaka till verkligheten!!!!

Publicerad 2011-01-11 09:27:46 i Allmänt

I går började verkligheten igen, slut på 3 veckors semester, suck....

Drog tidigare från jobbet för en genomgång av hundarna hos våran superveterinär :-) på Veterinärboden.
Quest är geggig i ögonen igen och han kissade även blod för en vecka sedan, så vi bokade in oss för vår årliga hälsokontroll. I början av varje år gör vi alltid en genomgång av hundarna, kläm och känn och blodprov. Tycker det är bra att hålla koll så man vet att hundarna är friska och man upptäcker förhoppningsvis saker i tid om det skulle vara något.

Jaxon passade vi på att röntga och alla leder såg kanonfina ut, bara att vänta på resultatet på Hunddata. Det borde gå ganska fort då bilderna mejlas in. Annars så hade han fina värden och frisk som en nötkärna.

Quest har ögoninflammation igen och något förstorad prostata men ingen fara, även han hade fina värden och är frisk i övrigt.

Åfelia fanns inget att anmärka på, fina värden och även hon frisk som en nötkärna.

Skönt!!!

Det har blivit lite varmare och snön har börjat töa. Jag älskar snörika vintrar men nu får snön och isen gärna försvinna så man kan sätta igång hundarna ordentligt. Taggad till tusen!!!!!!!!!!! Hundarna har inte tränat sen i höstas mer än nåt kort litet pass i köket och det märks att även dom e sugna på att börja arbeta igen. Som det är nu finns inga bra ställen att träna på, för mkt snö eller glanis för lydnad och för mkt snö i skog och på åker för att spåra. Våren vart e du?

Hip, Hip, Hurra

Publicerad 2011-01-04 15:58:47 i Allmänt

Idag Fyller Jaxon 1år. Tänk vad tiden går fort.
Den lille plutten som Åffi älskade när han kom och Quest gärna skulle sålt på blocket.

Denna lilla kille som numera är störst i flocken.

Ikväll ska han få gå på stadspromenad med sin bästis Chelsea och sen kanske det blir nåt extra gott att äta.

Grattis alla J-barn på 1 årsdagen!!!!!!!Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela