angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Lilleman

Publicerad 2011-06-23 10:19:29 i Allmänt

Var ju till Veterinärboden med lilleman igår. Anledning hälta, men han är mkt bättre nu än för en vecka sen.

Förmodligen inget allvarligt, har ju rehabiliterat honom för hans vänsterknä och pga att han blivit bättre där och nu även mår bra efter kastreringen har han ändrat kroppshållning vilket förmodligen har utlöst den nya hältan.
Irriterad i ryggen, vrider bäckenet åt höger och lite svullen i höger knä men vi ska fortsätta rehaba honom med sim, massage och stretching, återbesök om 2 veckor för att se hur han utvecklas.

Fick bekräftelse på att den tidigare rehabiliteringen gett resultat, han har gått upp 2,5kg och väger nu 36,5kg. Tidigare stod han med bakbenen in under sig och hängde lite i knäna men nu står han med bakbenen nästan som han ska och han har byggt muskler.
Trots den nya hältan är vi på väg åt rätt håll, han har fått en mkt bättre hållning och eftersom han gått fel så länge är det inte så konstigt att det skapar nya problem. Bara att jobba vidare, han ska bli så bra som han kan.
Tur är att han ska hållas igång och inte vila.

I morgon är det midsommar vilket betyder långhelg och kort arbetsdag idag. Najs, 2 veckor kvar till semester :-)

Ingen fara....

Publicerad 2011-06-21 12:55:35 i Allmänt

Jimmy va med Kenzi till veterinären i morse och dom hittade ingenting som var trasigt. Dom kände, klämde, böjde, vred och röntgade men inget verkade ha gått sönder. Gud så skönt.
Nu blir det vila och koppel på för lilla damen. Hon ska även ha hasskydd på när hon rör sig.

Återstår bara att se va Quest får för dom i morgon då. Han e bättre nu men jag vill ha en ordentlig koll på honom.

I går kväll var jag, Jennie och Linnea ut på en prommis i den härliga kvällsluften. Jag hade Jaxon med och dom lekte så fint alla 3, Jaxon, en RR hane och en RR tik. Dom sprang och leket så tungorna släpade i marken på vägen hem. Dom avslutade med rejs på en äng med så högt gräs att dom inte såg varandra. Såg roligt ut när dom kom från varsitt håll och upptäckte den andra när dom precis passerade varandra ;-).

Nu jobbar jag bara denna och 2 veckor till, sen har vi semester och jag går inte tillbaka till jobbet efter det på väldigt länge, om nånsin :-). Såååå skööööönt!

Sommarlov

Publicerad 2011-06-17 11:20:00 i Allmänt

I går va sista tillfället med skyddsträning innan sommaren, så nu har hundarna sommarlov från skyddet.
Jimmy skulle jobba så jag åkte själv med alla hundarna. 2 av 4 är halta så tur i oturen va det bara 2st som behövde komma ut.
Jaxon fick köra lite linförighet men han var okoncentrerad och jag hadde inte riktigt ork att jobba upp den. Åffi fick stå över lydnaden och Dom 2 halta fick komma ut en stund för att lufta sig.

Åffi var lydig i skyddet :-), började med att rondera femman och in i sexan för bevakning och det gjorde hon galant. La henne ner när hon fått vinst och gick med ärmen till F, ställde mig på utkallningspunkten och kallade in Åffi, hon kom direkt och satte sig fot, skickade in henne på bevakning. Efter vinst kallade jag in henne igen till utkallningspunkten och kallade ut F för en flykt och Åffi gick fot hela vägen fram, hon gick lite före men jag hade slappt kortkoppel hela vägen, träning ger färdighet ;-). Sen växlade vi henne ute på planen och försökte väcka henne lite, sessan har blivit snäll så lite attityd ville vi ha tillbaka.
Är otroligt nöjd med henne, hon var lydig och hade fina fulla bett.

Jaxonbus va lite stökig i huvudet, fortsatte med förra veckans träning, bevakning ute på plan, han arbetade bra men var lite gnällig och ruskig i betten. Kan vara bra med sommarlov så han får mogna lite till. Får satsa på lydnad och spår och börja med rondering under sommaren.


Dom 2 halta då?!, va har dom lyckats med? Dom va i vår lilla hundagård på jobbet i onsdags, alldelles för liten att härja i. När jag släppte ut dom på eftermiddagen så ville Kenzi inte helt stödja på höger bak och Quest va jättehalt nånstans i bak, kan inte säga säkert vart. Klämde igenom dom och hittade ingenting på Kenzi men Quest reagerade i ryggen och kändes alldeles "grusig" i muskeln på ena sidan på en specifik punkt. På kvällen hittade Jimmy en bula på vänster bak, en bit under knät, kändes som det satt nånting där och han ömmade. Kan det komma därifrån? Han e ordentligt halt för att vara honom, hur som så blir det veterinären på onsdag. Vill kontrollera honom ordentligt.

Dessa hundar, att det alltid ska vara nåt, Quest har haft så mkt problem ett tag och nu hade han äntligen börjat bli bra, då kommer nästa bakslag.

Lydnad

Publicerad 2011-06-15 10:01:36 i Allmänt

Igår åkte vi till klubben direkt efter jobbet, va klar med alla hundarna till kl 19, gissa om det va skönt att va klar så tidig.

Jimmy körde igenom Quest i lydnaden igen och det gick bra, lovande inför skärgårdscupen :-). Lite tugg på apporten men det tränade vi på sen och fick bort (för tillfället i allafall). Rutan gick bra och ställandet gick bra men när han sen skulle köra det igen så hade Quest glömt. Körde om och då satt det.

Jimmy tränade apportering med Åffi och hon va riktigt taggad och tjuvade och höll som berget, Jimmy kunde kampa ordentligt med apporten, den va till och med roligare än belöningen.

Jaxon fick komma ut och träna på ingångar. Sen tränade vi även på hoppet och det börjar bli bra, kastar ut bollen- kommenderar hopp- han hämtar och hoppar tillbaka. Bara för några gånger sen så fattade han ingenting ;-). Avslutade med att träna inkallning. Måste bli lite mer konsekvent med lydnadsträningen nu så vi kommer nån vart, han känns lovande min prins.


Va på kalas i helgen, 2 av mina favorit pojkar har precis fyllt år och till den ena hade mamma önskat sig bestick i form av maskiner. Jaha vart hittar man det då??? Googlade och hittade dom på en gång, riktigt coola så jag beställde ett set till pojken och ett sett även till oss, Lillsnorre lär ju oxå bli stor.


Spår

Publicerad 2011-06-14 13:49:29 i Allmänt

Igår fick Jaxon, Åffi och Kenzi varsitt spår.
Alla spår gick på nästan enbart jord. Åffi fick ett rakt spår med godis i varje steg. Känns som det går bättre och bättre, hon känns lugn när hon spårar.

Jaxon fick ett spår med 1 vinkel och godis i vart femte steg, han fick inte heller lika mkt hjälp av godis vid vinkeln och det märktes för han tappade bort sig lite och fäste inte helt igen. Men jag är ändå nöjd med hans spår, man måste ju testa vart vi befinner oss ;-).

Åt Kenzi hade husse dragit grisdelar över åkern och lagt dom på andra sidan diket, även hon spårade fint och när hon var nära slutet och visade att hon hade vittring på delarna så släpptes hon så hon fick jobba sig fram själv. Tog en liten stund och lite cirklande innan hon gick fram men sen va det fest tyckte hon :-). 2 klövar och en bit skinn bara till henne, woooow.

Efteråt fick hundarna härja av sig på tomten och Kenzi passade på att spöa Jaxon lite ;-).

Dopp i det blå

Publicerad 2011-06-12 19:59:54 i Allmänt

I torsdags var det skyddsträning i Salem.

Först fick Quest komma ut och träna lydnad, husse körde igenom honom och det gick så bra så nu har jag anmält dom till Skärgårdscupen :-).

Åffi tog jag ut och tränade plats med, just nu tränar vi på att vara lugn och stabil fast det är mkt runt omkring. Lämnar bara i kopplets längd men lägger henne istället tex bara några meter ifrån gruppen eller i närheten av dom andra som tränar. Hon ser trygg ut nu, börjar kännas bra, hade ju problem med att hundar vid ett par tillfällen gick fram till henne i höstas vilket gjorde att både hon och husse blev lite nervösa men nu e vi påväg tillbaka.

I skyddet så började vi med att träna bevakning med Jaxon, F kände att vi behövde kliva fram ett steg och inte bara nöta samma gamla. Jaxon kopplade fort och höll sig lugn och trygg, arbetade riktigt fint. MEN, va stark han e, jag orkar nästan inte hålla honom längre.

Åffi, gick oxå bra. Såg inte hela det passet men hon hade varit lydig och ronderat utan tjafs. Hon såg ut att bita fullt oxå.

I helgen har Kenzi och husse varit i skogen och gjort bus, hundarna har fått bada och rasa av sig på tomten.
Nu ikväll gick jag och Jennie ner till sjön med Leo och Quest. Quest simmade som en tok men Leo e en liten fegis. Även vi tvåbenta fick ett ryck och klädde av oss och hoppade i. Det va riktigt varmt i vattnet, måste ha vart över 20 grader, najs =).

Dags för uppdatering kanske.

Publicerad 2011-06-08 21:12:01 i Allmänt

Hinner inte med datorn som det är just nu.

Just nu fixas det mkt hemma för att få så mkt som möjligt klart innan nedkomst. Huset storstädas och rensas på skit och så många projekt som möjligt ute på tomten ska oxå fixas. Mitt i allt började vi ju bygga ut garaget, men det kommer bli så bra när det är klart :-).

Quest har inte kört så mkt på ett tag utan har satsat på att rehabilitera honom i stället, han har ju ont i ett knä. Bla har han i några veckor simmat 2ggr i veckan och vilken skillnad det blivit.

Kenzi har fått leta gris vid ett par tillfällen och det är så kul att se henne arbeta.

I går var vi upp till klubben och Åffi och Jaxon fick först varsitt spår. Jaxon spårar så himla bra, la godis i vart femte steg och 1 vinkel. Jag går bara efter med slapp lina.

Åffi försöker vi ju få ner tempot och upp nogrannheten på och det tar sig. Hon spårade lugnt utan att bli störd av att jag höll emot.

Jaxon fick sen komma ut för ett lydnadspass och vi tränar vidare på linförighet och allt annat och även det går framåt.
Åffi fick oxå köra lydnad och var väl lite loj idag.
Hon fick komma ut och ligga en plats sen och under tiden körde jag Quest så Åffi fick störning av oss.

Idag fick Jaxon och Åffi varsitt spår igen. La på en sådd åker med näst intill bara jord och ingen växtlighet. Jaxon fick godis i vart tredje steg och 1 vinkel. Han spårade lika fint på det underlaget som gräs, är så stolt över min kille.

Åffi fick ett rakt på samma underlag med godis i varje och även idag så spårade hon ganska lugnt och i kärnan.

Nu tränar Åffi och husse apportering medans Quest står brevid och skäller för att han oxå vill vara med men det stör inte henne.

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela