angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Simma, simma!

Publicerad 2011-11-29 23:25:12 i Allmänt

I måndags blev det ingen träning i ridhuset för mig, åkte på styrelsemöte i stället.
Hundarna fick ta det lugnt och vi städade inne och på tomten. Nu e tomten snart redo för snön.

Idag på dan åkte jag till Lövhagen med Jaxon och Bastian. Skönt att slippa den tråkiga grusvägen här hemma och sen är det bra träning att knuffa barnvagn i uppförsbacke.
Det är då mysigt att gå vid havet och det är härlig luft att andas.

I kväll var det dags för Quest att besöka poolen igen. I dag blev det 4 x 2,5 minut ungefär.
Han var lugnare i och ur idag och han simmade på riktigt fint.
Han verkar trött nu här hemma, spännande att se hur hans kropp är i morgon.

Nä, nu säger jag Bastian och hundarna go natt. Pappa blir nog uppe ett tag till.
Natti natt.

//

Första Advent

Publicerad 2011-11-27 08:41:34 i Allmänt

Va tiden går fort, första advent idag och mindre än en månad kvar till Jul!
Trots att det är varmt, grönt och blött ute så har julstämningen infunnit sig. Kan Bastian ha hjälpt till med det? Var länge sen jag hade den där riktiga julkänslan.

Bastian opererade ögonen i fredags.
Kl skulle ringa 4.30 men jag vaknade redan 3.45. Bastian skulle få sista målet innan kl 5 och vaknade och var klar till 4.30. Mös en stund och gick sen upp för att duscha och sen bada Bastian så han va ren inför operationen.
Ut med hundarna och sen satt vi i bilen strax efter kl 6. Var framme på Astrid Lindgrens strax innan kl 8. Tur man inte behöver sitta i dessa köer varje dag.

Fick ett rum och sedan satte dom en infart. Han e så duktig min lilla skrutt. Hade satt emla innan vi åkte hemifrån och med hjälp av det och lite sockerlösning på nappen kunde dom stöka så mkt dom ville. Fick inte till infarten i handen utan det fick bli i foten.
Efter ett tag började liten bli hungrig så klart och vi bad dom sätta dropp. Sen hände nåt och det glömdes tydligen bort. Bastian vart så klart hysterisk och hon vi fick tag i i korridoren vart skit arg för att ingen fixat dropp.
Tillslut fick han det i allafall och med det och lite mer sockerlösning så kunde han somna en stund.

Operationen började strax innan kl 13, jag följde med in tills dom sövde honom. Usch va jobbigt det va att lämna honom och sedan vänta.
Halv tre var han klar och vi fick komma in på uppvaket. Allt hade gått bra så nu ser han igen.
Han var mer irriterad denna gång och rosslade i halsen efter intuberingen. Framåt fyra tiden fick han äntligen äta och sen fick vi komma tillbaka upp på rummet.
Vid halv sju tittade en läkare på honom och vi fick åka hem.
Sen började en jobbig kväll och natt. Han var irriterad och svullen i halsen vilket förmodligen ledde till att han inte fick upp luften han sväljer när han äter vilket resulterade i väldigt ont i magen. Usch va det skär i hjärtat när dom e så ledsna och man inte kan göra nåt. Har vandrat med honom och försökt på alla sätt och vis försökt hjälpa honom att få ur sig luften. Inte förrens igår kväll blev det bättre och nu har det varit lugnt hela natten. Stackars älskling!

Hundarna då?
I måndags var det träning i ridhuset igen. Jaxon gick jättebra och jag hittade ett sätt att få honom att arbeta mer med rumpan.
Åffi var mer disträ i dag. Men Jimmy tyckte hon kändes fin. Prövade hopp apportering igen. Först lågt för att värma upp och sedan höjde han till fullhöjd vilket Åffi missade helt, hon hoppade rakt in i hindret och välte det med hela bringan, men hon hämtade apporten och hoppade det liggande hindret tillbaka som om inget hänt. Knasfia. Tur hon inte gjorde illa sig.

Quest fick oxå komma ut en sväng men nånting måste ha hänt för han va jättehalt när vi kom hem fast han inte gjorde några krävande moment.
Han fick simma i tisdags och det blev inte värre av det och nu efter några dagar ser han bättre ut om än inte helt bra.

I torsdags var det träning i salem.
Jaxon går bra, i lydnaden känner jag att han hittar positionen bättre och bättre.
I skyddet kopplar han mer och mer men idag valde han att vara kvar i bytesfas i bevakningarna. Det visar i för sig att han blivit modigare och vågar sitta där utan att spela hela sitt register med aggressioner. Annars växlar han rent och fint mellan byte och försvar.

Va ska man hitta på idag i regnet? Tror jag ligger kvar i sängen med mina älsklingar ett tag till.

//

Ps. Såg att mina inlägg blivit konstiga. Allt är ihop skrivet utan nya stycken m.m. Jobbigt att läsa men jag har inte skrivit det så om ni undrar ;-).

Mera träning och valpar!

Publicerad 2011-11-17 16:51:15 i Allmänt

I måndags började vinterns inomhusträning. Skönt att ha bra underlag åtminstånde en ggr i veckan så man kan träna oredntligt. Jaxon gick riktigt bra, han börjar förstå vad jag vill att han ska göra med apporten, han släpper den inte på en gång nu. Fick till några fina vänstersvängar och han låg plats bra. Åffi gick oxå riktigt bra, hon har haft lite svårt med koncentrationen nån vecka men Jimmy väckte henne och gav henne aldrig chansen att gå ner sig. Hon apporterat mkt bra, lite fastare grepp kan önskas. Idag testade Jimmy henne på hopp-apporteringen. Höjden var 90cm, hon har inte velat hoppa så högt tidigare, men idag flög hon över. I tsdags simmade Quest för första gången den här vintern, har bokat 13 ggr till honom för att underhålla hans knän. Just nu är han riktigt fin och rör sig bra, hoppas det håller i sig ett tag nu. Han blir lite stressad i vattnet men jag hoppas det ger sig, han har alltid tyckt att det är läskigt att simma. Han var 2 år när jag fick honom att simma för första gången och nu simmar han efter saker men inte mer. Han tycker att det är otäckt, funderade på om det skulle bli bättre om nån var med honom i poolen. Vi får se... I går la jag och Moa spår på Kvarnängen. Jaxon ick ett långt spår med 8 vinklar och nästan inget godis. Han spårade så lugnt och fint, tog 8 min runt. Var en vinkel han missade helt i och fick leta en stund men annars spårade han fint. Och Åffi har ju blivit så bra nu. Hon fick väl en 5 vinklar kanske och inte heller så mkt godis. 2 vinklar hade jag glömt bort men hon tog dom klockrent! Vi som varit nära att ge upp så många gånger. Men blod, svett och tårar, träning ger färdighet. Tyvärr blir det ingen träning för oss ikväll. Jimmy måste jobba och jag har en hemsk huvudvärk. I går fick vi besked. Den 10:e föddes det fem valpar, varav två tikar, vilket innebär att det blir en liten tjej till oss. 7 veckor kvar. Verkar inte bli nån operation för Bastian i morgon. Hade varit skönt att få det gjort, jobbigt att gå och oroa sig för den. Nähäpp passa på att vila medans Bastian vilar. //

Spår

Publicerad 2011-11-13 17:34:21 i Allmänt

Idag åkte jag, Jaxon och Bastian för att spåra med Moa och Viktor.
Bastian är en tröttmössa och sov hela tiden vi var iväg och sover fortfarande.

Jaxon spårade som vanligt bra. Försvårade vinklarna för honom men det va inga problem. Nästa spår får nog bli lite knepigare.
Moa och Viktors hundar spårade oxå bra, har lite bråttom men det ger sig med rutinen.

Bastian är lite förkyld. Hoppas han blir bra snart ifall det blir operation för honom på fredag.

Vi har ännu inte hört nåt om valparna. Nu måste dom födas snart. Vi väntar med spänning.

//

Hänt sen sist då?

Publicerad 2011-11-11 13:06:54 i Allmänt

Inte blivit nå spår nu, hundarna har bara fått promenader och tränat lydnad och skydd. Har bokat sim åt Quest nu, 1 ggr i veckan hela vintern. Det tillsammans med vibben, massage, stretching och viktmanschetter kommer förhoppningsvis göra att han håller sig så fräsch han e just nu. På måndag börjar vi träna i ridhuset, skönt att veta att man har bra underlag åtminstonde 1 ggr i veckan, vintern kan komma när som helst. I dag har jag varit med Bastian på föräldraträff och vi fick lära oss babymassage. Han fattade inte riktigt va vi höll på med och ville bara hålla min hand så han kunde tugga på den. Det kliar ordentligt i munnen, undra om det kan va tandsingar på G. Igår var vi på St Erik´s och tyvär har han fått efterstarr och måste opereras igen. Hoppas det blir på fredag nästa vecka redan. Synd bara att jag missar SBK´s Friskvårdskonferens i så fall, men min plutt går först i alla lägen. Vill ju att han ska se ordentligt. Har inte märkt på honom att synen försämrats, snarare tvärtom. Han e väldigt intresserad av det han har runt om sig. Nu ligger han i babygymmet och pillar med sakerna och snackar som en tok. Vi väntar med spänning på att valparna ska födas, dom är beräknade till idag, 2011-11-11. Hoppas dom föds i dag och att det blir en frisk liten tik till oss. Nähäpp, göra lite nytta kanske??? Städa och fixa kontoret, inte alls sugen men det måste göras. Får passa på medans lillplutt e nöjd. //

Update

Publicerad 2011-11-06 20:29:55 i Allmänt

Just nu ligger Bastian och är helt galen i sitt babygym. Han blev 3 mån i onsdags så i torsdags blev han vaccinerad, första sprutan gick bra men andra va inte lika rolig men det gick över ganska fort. I tisdags vände han sig från rygg till mage på skötbordet när jag skulle göra honom klar för natten. Han har vänt sig i sängen sen flera veckor tillbaka men nu sprattlade han först så han hamnade på sniskan i skötbädden och sen vände han sig med benen upp över kanten så benen var utanför skötbädden och överkroppen var kvar på. Dan efter gjorde han lika dant 2 ggr och låg sen på mage och drog upp benen under sig så han stod som på knäna. Stark kille :-), han vände sig även när vi var på BVC och sköterskan sa, Oj då, det där brukar vi inte fråga om förrens vid 5-6 mån. Åffi och Jaxon har fått ungefär 2 spår i veckan och dom går så himla bra just nu. Just nu känns de som vi har flyt på hundsidan igen även om vi saknar Kenzi massor. Saknar den galna, glada lilla hunden. Quest verkar oxå må bättre och är inte lika halt längre, hoppas det håller i sig. Ska boka sim för honom 1ggr i veckan hela vintern. Kring nästa helg föds kullen vi väntar valp ifrån, hoppas det blir en liten tik till oss då. I övrigt gör vi klart tomten för vintern och garagebygget går framåt, det skruvas innerväggar för fullt nu. Förhoppningsvis kan vi börja inreda där snart =). Det ska bli så kul. //

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela