angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Kkkkkkaaallllllt!

Publicerad 2012-01-31 21:42:10 i Allmänt

Så i slutet på januari kom vintern. Precis när vi installerar nytt värmesystem och har haft värme och varmvatten avstängt några dagar. Kkkkkaaaaallllt!!!
Men nu e värmen på igen.

Häxa växer så det knakar och hon blir 12 veckor på torsdag. På måndag e det dags för ett veterinärbesök och bli vaccinerad. Vi gör även den årliga hälsokollen på dom andra tre.

Igår var det träning i ridhuset.
Jaxon gick riktigt bra, fina svängar och vändningar. Sättande och läggande under gång börjar bli rakare. Nöjd med hans temperament och driv.
Jimmy körde igenom BH-programmet med Åffi och hon arbetade oxå väldigt bra med mkt driv. Kikade på olika datum idag och anmäler snart ;-).

Nu ikväll var det dags för Quest att simma igen. Han var lugnare än han brukar vara. Idag blev det fem intervaller. 3,5+3,5+3,5 och sen 3+3 vänd mot rampen. Han jobbar bättre nu när han får simma från sida till sida i poolen, han måste använda bakbenen då.
Nu ligger han och sover i soffan, nöjd kille.

Jag och Bastian har oxå badat i dag. Han tycket fortfarande att det är lika roligt. Idag har dom fått "simma" efter en leksak. Vi höll dom på mage i vattnet och när dom sparkade med benen så förde vi fram dom mot leksaken. Sen fick vi även hälla vatten över huvudet på dom för att träna på att hålla andan, för nästa gång ska vi prova på att dyka.
I morgon ska vi på 6månaders kontrollen, hoppas han får en OK stämpel även denna gång :-).
Hans första två tänder är förresten på väg upp och jag har bytt från liggdel till sittdel på vagnen, han börjar bli stor!
//

Mycket sim blir det!

Publicerad 2012-01-24 22:45:21 i Allmänt

Eftersom jag va iväg till Åkers förra tisdagen så sköt vi ju på Quests simning till i fredags. Han simmade 3+3 och avslutade 3+2 vänd mot rampen. Han verkade trött när vi kom hem men verkar ha tålt träningen för han vart inte sämre.

Igår var vi i ridhuset och tränade lydnad. Jimmy körde igenom BH-provet med Åffi och hon gick riktigt bra.
Jaxon fick träna linförighet med bakdelskontroll, sättande o läggande och avslutade med att klättra. Klättra verkar vara roligt, han klättrar gärna på eget bevåg.
Nä just det, vi avslutade faktiskt med platsliggning och han låg lugnt och stabilt.

Ikväll var det dags för Quest att simma igen. 3+3+4+3+4,5. Han fick simma mkt fram och tillbaka för att aktivera bakbenen ordentligt.

Häxa har fått övningsåka bil idag eftersom hon blir så åksjuk. Vi måste ju kunna ta med henne på allt vi hittar på och Jimmy ska ju ha med henne på jobbet men som det är nu hinner dom inte upp på motorvägen förrän hon blir sjuk. Stackars plutt.
Nu fick hon åka i bak med Quest medans jag åkte runt på våra vägar här hemma och det gick bra. Hon dreglade lite men inget kräks👍.

Jag och Bastian har oxå badat, idag var andra gången på babysimmet. Han tycker det är så roligt! Plaskar med händerna och sparkar med fötterna så det stänker över hela oss. Idag tränade vi på att vända bebisen från rygg till mage och tillbaka. Sen la vi dom på rygg och dom fick flyta med stöd av våra händer. Blev även mera slalom i olika varianter och avslutade med lek. Han blir nog som mamma- ett vattendjur!

//

Äntligen hemma!

Publicerad 2012-01-18 00:23:40 i Allmänt

Lång dag. Åkte hemifrån vid tio i morse och kom hem för en stund sen.
Gjorde några ärenden och sen åkte jag och skrutt på babysim. Det va riktigt mysigt. Han e inte ett dugg rädd för vatten. Vi sjöng och gjorde nån övning, Bastian plaskade med händerna i vattnet så han stänkte ner både mig och han själv men han bara skrattade, inte ens en kallsup avskräckte.

Efter simmet gasade vi hemåt för föräldraträff på BVC. Kul att se när bebisarna försöker kommunicera med varandra.
Hann sedan hem en timme innan det va dax att åka igen, nu mot Åkers och Mary Kay- party. Alltid lika roligt att umgås med brudarna.
Tack för en rolig kväll med god mat.

Nu hemma och i säng. Klickade Jaxon lite innan vi la oss.
Från och med i morgon ska det bli lite ordning på hundträningen igen.

//

TV-kväll

Publicerad 2012-01-14 21:54:29 i Allmänt

Sitter i soffan och kollar på Gladiatorerna.
Jimmy har både Bastian och lillsessan i knät.
Hon har vart här i en vecka nu och gjort sig hemmastad. Än så länge har hon bara vart lös med en i taget av dom stora och bara korta stunder men dom är ju med varandra på var sin sida grinden hela tiden.

Tidigare i dag var jag och Jaxon på promenad med 3 andra hundar i samma ålder. Mysigt att få sällis och slippa gå själv.

I tisdags simmade Quest igen. 4 intervaller på 3-3-3-2 minuter. Sista vände vi honom så han simmade mot rampen och jäklar va han tar i.
Han rör sig helt okej igen, även efter simningen.

Kom på att jag inte skrivit om spåren från förra fredagen.
Åffi och Jaxon fick nästan likadana spår. Först en lång sträcka, sen flera vinklar tätt efter varandra- kanske bara 2-3 meter innan ny vinkel och sedan en lång sträcka med en handske som apport. Det var kallt och det låg lite snö. Båda hundarna spårade riktigt bra utan några direkta missar.
Quest fick spåra han oxå, viltspår här hemma i skogen. Han hade bråttom men löste spåret. Han tappade på sista sträckan men hittade på det igen. Han är svårläst, man ser inte på honom att han tappat förrens det är försent.
Men jag va nöjd med alla tre.

//

Då va hon här.

Publicerad 2012-01-08 17:45:59 i Allmänt

I fredags kväll/natt kom dom hem igen efter en tripp på 24 timmar.

Hon va tydligen väldigt åksjuk i början, stackars.
Första natten gick bra tycker jag. Hon va väl inte jättenöjd med att få sova i buren, men när vi pratade med henne la hon sig och somna.

Eftersom dom kom så sent gick vi bara upp utan att hon fick hälsa på dom andra. Hon fick kolla av omgivningen där uppe och när det va klart tog hon ett ben och kröp upp i mitt knä.

Igår va hon ganska trött och sov mest, men det va fart på henne när hon va vaken.
Fart!, det har det varit idag. Skönt att Jimmy tar med henne på jobbet!!!
Dom andra tar henne med ro och säger inte mkt.

Annars så har jag vart ut med killarna en sväng. Lydnad med Jaxonen och rehabträning för Quest. Quest fick gå slalom och köra fjärren men det verkar ha blivit lite mkt då han markerade efter han legat. Konstigt då han tål att spåra i skogen och leka med dom andra på tomten. Kanske är svängarna som blivit för mkt??? Måste fundera vidare...

Nu e de dax!

Publicerad 2012-01-05 23:31:31 i Allmänt

Om ett litet tag åker Jimmy och 2 kompisar till Boliden och hämtar vårt nytillskott, Häxa.

88 mil enkel resa, ToR- nonstop. Skönt att inte följa med samtidigt som jag gärna träffat föräldrarna, men måste tänka på Bastian som inte ska sitta så länge i bilen. Sen har vi ju 3 odågor till som vi inte kan lämna.
Väntar hem dom i morgon kväll, spännande!

Medans jag väntar på att dom ska komma hem tänkte jag spåra med alla tre, IPO med Åffi å Jaxon och viltspår med Quest, så jag får nog dagen att gå.

//

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela