angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Sååå nöjd!!!

Publicerad 2012-06-18 22:18:40 i Allmänt

Så nöjd med min prins idag!
Tränade apportering och lägganden. Han var riktigt taggad och la sig snabbt. Apporteringen gick kalas och han har börjat förstå att han måste hålla den. Han plockar nu upp den och kommer in för att lämna och vi kampar om den och jag kan få honom att sitta framför mig. Lät honom hoppapportera idag oxå och det gick riktigt bra =)!

Så nöje med min prins idag!!!!!

Spår, spår, spår!

Publicerad 2012-06-16 21:17:08 i Allmänt

Sen sist har vi hunnit med två spår var åt alla tre hundar. Åffi och Jaxon fick först varsitt spår på en sådd åker där det mest var lera. Underlaget var inga problem men däremot hade båda svårt med sidovinden, mer träning på det.
Sen i onsdags spårade vi på Kvarnängen. Jaxon fick ett spår på kortklippt gräsmatta som han tog riktigt bra, men vill att han ska ta vinklarna bättre. Åffis spår gick i högt gräs och där trivdes hon som fisken och tog vinklarna utan anmärkning. På ett ställe hade hon lite problem och vindade ganska mkt men det var gris i närheten så var säkert det som störde henne. När första hunden spårat klart hörde vi nämligen en gris, kanske 40 m från oss ute i vassen som gallskrek så jag var lite orolig sen när jag skulle ta Åffis spår som låg alldeles intill, och dom var nog där nånstans.

Häxa har oxå fått spåra, blod och gris. Lite försiktig men framåt. Andra spåret i veckan hade tydligen varit riktigt bra, i IPO klass.

I tisdags tränade vi på klubben, jag cyklade Åffi dit och Jaxon hem. Åffi fick nöja sig med cyklingen men jag körde lydnad med Jaxon. Känns som det börjar lossna, behöver bara påminna honom lite med kopplet för att han ska jobba ordentligt i svängar och vändningar. Apporteringen gick bra och han börjar hålla i den ordentligt.

I torsdags var det träning i Salem, sista för nu då vår figge ska satsa på SM, vi önskar lycka till!!!
Var bara jag och Jaxon som åkte då Åffi fått ett sår i en trampdyna som gör henne halt.
I lydnaden gick han bra och gjorde fina vändningar. Gick ännu bättre med apporteringen, fick honom att plocka och sitta och hålla den framför mig, mkt bra =)!
I skyddet jobbade han oxå bra och gjorde fina avstamp och bet hårt.

I går åkte jag, Bastian och några träningskompisar till SK Stjärnborg för att titta på tävlingar. Var framför allt spåret vi var intresserade av. Nyttigt att se hur dom lägger spår på tävling och hur spåren bedöms.

Tassimo T55

Publicerad 2012-06-11 20:34:30 i Allmänt

Jag är en Buzzador och ska nu prova Tassimo T55 från Bosch.

Som Buzzador får man möjlighet att prova nya saker och "buzza" dom för folk i sin omgivning. Det mesta du provar är gratis men en del saker kostar.
Man får ett erbjudande om en kampanj som man väljer att tacka ja till eller inte, men det är inte säkert man kommer med. Kommer du med får du hem prover som du testar själv och berättar om för dina bekanta och ev ger dom prover.
Dina och dina vänners tyckande rapporteras till Buzzador.com som rapporterad vidare till berörda företag.

Jag ska nu alltså testa Tassimo T55 och hämtade min maskin i fredags. Fanns massa olika smaker att testa.
Första intrycket var att den var snygg, smidig men det tog tid innan man var igång och kunde avnjuta första koppen. När allt väl är klart, är det smidigt att bara stoppa i T-Discen med det kaffe du vill ha så kan du njuta en kopp på mindre än en minut. Det sköna är att du inte behöver ha maskinen i gång för att hålla vattnet varmt utan den värmer vattnet när den "brygger" kaffet.

=)

Publicerad 2012-06-08 12:32:39 i Allmänt

Idag var vi tillbaka på Bagis för kontroll av Häxas skada. Känns mkt bra då det har läkt fint, finns ingen ledfyllnad och hon haltar inte. Dom tog bort stygnen men tyckte att vi skulle fortsätta med antibiotikan i en vecka till för säkerhets skull.
Känns så j-la skönt.

Vi har ju klurat, funderat och letar efter vad hon kan ha gjort sig illa på. Jimmy har ju gått igenom allt med en spray som gör att blod lyser blått, och tro mig den fungerar, men hittar inget.
Det mest troliga är att hon måste ha stått mot gallret och åkt igenom på nå vis. Hon hade ju skador på båda frambenen.
Vi har nu hittat en hundgård med lodräta rör istället för rutorna, där finns det inte så mkt att fastna i. Nu bygger vi om hundgården och sätter plank längs hela baksidan och byter ut sektionerna i fram, mellan och på sidan till dom nya sektionerna.

Häxa går ju bara korta koppelpromenader än så länge och vi utför PROM på leden. Längtar tills vi kan börja sätta igång henne ordentligt och ge henne dom bästa förutsättningarna hon kan få för att hålla så länge som möjligt. Blir bla sim när såren läkt ordentligt.

Dom andra två har ju fått träna endel. I tisdags cyklade jag Åffi upp till klubben och bara lekte lite med bollen däruppe. Tränade apportering, lägganden och fot med Jaxon. Han går bara bättre och bättre =). Sen cyklade jag Jaxon hem.

I går var vi på träning i Salem där jag fortsatte med samma lydnad som i tisdags och apporteingen börjar lossna.
Åffi och Jimmy var oxå duktiga. Åffi apporterade bla 1 kg apporten över ett fullt A-hinder.
I skyddet kändes Jaxon rätt lugn och behaglig, trots att han tydligen fått lite skit sist. Han kanske förstod budskapet ;-).
Åffi var lite busig med sin husse i skyddet.

Annars så har schäfrarna cyklats, promenerats och badat i sjön.

Lillbus Bastian blir bara större och större. Han började krypa på alla fyra för typ 2 veckor sedan och nästan samtidigt började han våga släppa taget och ta några steg utan stöd. Det sker oftare och oftare för varje dag, är nog inte långt kvar nu =).
I måndags var vi i kyrkan på Babycafets avslutning. Markus och Ava kom oxå dit och Bastian och Ava har funnit varandra. Nu pussades dom igen =). Dom är så otroligt söta!

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela