angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Skitdag!!!!

Publicerad 2012-11-27 21:09:45 i

Känner att jag mest skriver tråkiga saker här men just nu är det mkt kamp och tråkigheter.
Idag är en riktig skitdag. Är så förbannad på min kropp som inte funkar som jag vill.
Är så förbannad och frustrerad. Var hos en läkare idag men ingen tar en på allvar. Jag har ont vad jag än gör, kan inte få på mig kläderna på morgonen om jag inte rört på mig en stund, har jag rört på mig och sen sitter stilla för att senare resa på mig kommer jag knappt ur soffan och jag kan knappt gå, jag kan inte hålla i ryggstödet och dra ut en stol utan att det gör skitont och jag kan inte ta på mig ett par vantar utan att det hugger i tumlederna.
Har alltid varit starkast och klarat mig själv men nu behöver jag hjälp och det gör mig frustrerad och arg. Försöker bita ihop och göra allt ändå, vill må bra!!!

Missade ett möte jag verkligen ville gå på nu ikväll oxå.

Förbannade skitdag!

Nu till nåt som gör mig lycklig, även om dom senaste åren skapat mkt sorg och oro oxå, mina djur.
Jaxon känns fin i lydnaden nu och det gör mig glad. Känns som vi börjar komma nånstans.

Var och red i måndags oxå. Julle har blivit så fin och stark.

Min absoluta lycka och kärlek i livet, Bastian, var hos frisören för första gången i sitt liv i går. Han blev så fin och var så duktig.

Glatt besked :-)

Publicerad 2012-11-21 22:04:04 i

Fick äntligen svar på en grej, ett bra sådant :-).

Har varit i stallet hela eftermiddagen, Bastian och Jaxon har varit med. Bastian var nöjd och glad medans jag fixade stallet. Han gick runt och grejade med sopborsten och grepen och hjälpte till med skottkärran. Jaxon var mest med mig i boxarna.

Jag och Linnea red "vår" lilla häst på volten. Läskigt när det är mörkt och skuggit från lampan tyckte han och gjorde några flykter. Fick honom lugn och han arbetade riktigt fint tills det gick några människor en bit bort med ficklampor, ropandes på en hund. Det var ju skitläskigt. Fick honom att lugna sig och jobba några minuter till innan vi gick tillbaka till tryggheten.

Jaxon pigg och glad idag...

Publicerad 2012-11-20 21:04:39 i

Idag har Jaxon varit precis som vanligt.
Han ligger bredvid mig i soffan och tuggar ben.

Var på klubben och tränade ikväll. Jaxon gick bra men han låser sig på belöningen ibland och blir för het så det tilltar lite i huvudet på honom. Men vi har kommit många kliv fram senaste tiden. Jag måste bara se tillbaka och vara nöjd med dom framsteg vi gör, har lätt för att vilja för mkt och ställa för höga krav.
Men han e hur som helst bäst min lilla hund.

AjAj, ont :-(

Publicerad 2012-11-19 22:44:28 i

Just nu mår min kropp inte bra, ska till läkaren nästa vecka.
Att det ska vara så svårt att få hjälp. Är under utredning men det tar ju sån tid, har hållit på i ett år nu och det känns inte som vi är ett steg närmre ett svar. Blir ju inte bättre av att sjukvården inte tar alla symptom på allvar heller.
Har förbaskat ont i kroppen men alla prover är bra, röntgen visar inget....
Jaja, får väl se vad som händer nästa vecka.

Har i allafall varit ute med hundarna en hel del och Jaxon har fått några lydnadspass.
Hat varit i stallet en del, igår red jag och Kristina ut en sväng och idag var jag och Linnea där och fixade stallet och pysslade med hästarna. I morgon får vår lilla häst skor oxå. Så slipper han vara så öm i fötterna och vi kan börja rida honom ordentligt.

Jaxon skrämde mig idag. Var ut vid lunch och körde lydnad med honom. När vi åkte till stallet vid 14 satt han bara med tom blick och stirrade ut i tomma intet. I stallet var han mkt lugnare än han brukar och när jag skottade boxarna stod han i boxen och såg hängig ut eller så la han sig. Kände inte alls igen honom. Kikade igenom hela honom och klämde och kände men hittade inget konstigt. Han har ätit med god aptit nu på kvällen och är mer sitt vanliga jag igen. Nåt var konstigt med honom men nu verkar han bra igen. Får hålla lite koll på honom och hoppas han bara var trött eller nåt.
Han har i alla fall pussats med shettisen.

Shoppingsugen!

Publicerad 2012-11-12 22:05:48 i

Ska köpa en ny ridhjälm då min nuvarande har några år på nacken. Har kikat lite på nätet för att få ett hum om vad jag vill ha och vart jag ska åka och titta. Hittar ju så klart massa saker jag vill ha :-p.

Var i stallet igår och red en sväng runt kalkbrottet. Åt rätt håll denna gång så nu hittar vi även åt det andra. Jaxon var med i stallet när vi gjorde klart allt. Han mös och pussade på hästarna.

Idag var jag upp på klubben med schäfrarna. Hade bestämt mig att kräva rätt position i fotgåendet av Åffi men hon gick så bra. Jaxon gjorde läggande och inkallning bra men klev 3 steg bak i fotgåendet, där var han inte alls med.
Åkte till stallet en sväng och skottade några boxar och borstade Julle.
Jag kunde inte hålla mig borta :-).

Duktiga hund :-)

Publicerad 2012-11-08 21:07:16 i

Började dagen med att fixa hundarna för att sen åka till stallet. Hade barnvakt så jag och Linnea kunde rida ut tillsammans.
Vi red till kalbrottet och det är ju rätt häftigt där med dom höga bergväggarna och det klara vattnet.
Fixade sen klart stallet och åkte hem. Mättade magen lite och städade för att 2 timmar senare åka tillbaka för att ta in hästarna. Hade Bastin och Jaxon med mig.
Trodde Jaxon skulle tycka att hästarna var läskiga men inte så värst faktiskt. Visst hade han respekt men jag trodde att han skulle krypa längs golvet. Hade han fått för mig hade han varit in i boxen till ponnyn och han pussade den på mulen flera gånger.

På vägen hem somnade Bastian så jag passade på att träna lydnad med Jaxon oxå.
Flera steg fram, idag orkade han hålla koncentrationen mkt längre än han brukar :-). Han e bara bäst min lilla hund! Det kändes som han vuxit massor sen sist.

Stalltjänst :-)

Publicerad 2012-11-06 21:40:37 i

Det e så mysigt att vara i stallet igen. Har saknat hästarna en tid och nu kan jag va där så mkt jag vill.

Idag var jag och Bastian dit och tog hand om stallet och insläpp av hästar. Vi skottade alla boxar, ströade, kastade ner hö och halm, fyllde höpåsar, fyllde foderhinkar, släppte in hästarna och fodrade.
Det är roligt för "I" blir så glad när vi fixar så mkt. Hon har av olika anledningar kämpigt att fixa allt själv men jag och Linnea fixar gärna det tunga i stallet när vi ändå är där, för att underlätta.

Efter stallet åkte vi hem, mättade våra magar och packade oss iväg till klubben för hundträning. Vi körde bara hundarna i skydd, dom fick komma ut och skälla av sig lite och bara jobba i byte med sele och inga egentliga krav.

Bastian vaknade i natt och var smått hysterisk. Har ingen aning om vad det var. Man känner sig så hjälplös och otillräcklig när det inte går att trösta honom. Han är ju aldrig på det viset. Det la sig tillslut men sen kunde inte jag sova på nån timme.
Bastian har varit trött och lite gnällig idag.
Hoppas denna natten blir lugn så han får sova ordentligt.

//

En dag i djurens tecken.

Publicerad 2012-11-05 12:30:29 i

Började morgonen med att fixa våra egna djur innan jag, Bastian och Linnea åkte till stallet.
Skottade alla boxar och fylld vatten, Bastian hjälpte till med skottkärran och sopborsten.
Tog in den fina lilla travaren och gjorde honom klar för en tur på volten. 3:e gången han blir riden på ridbana. Han gjorde ett mkt bra jobb. Han är så trevlig den lilla hästen, han verkligen försöker. Han har svårt för att trava på så "liten" yta och går mest passgång. Man får trycka på så han får upp ordentligt med fart innan han går över i trav. Men idag gick det lite lättare för honom och han kunde till och med hålla trav på kortsidan ett par ggr.
Tillbaka i stallet hjälpte Bastian till att göra honom klar, han fick borsta lite på ett ben.

Efter stallet bar det iväg hem för en snabbdusch och klädbyte innan vi åkte till Åkers för att hälsa på och titta på valpar. Är sugen på en men tror det får vänta. Kluven!
Bastian låg mesta tiden på golvet och mös med alla valpar, dom är ett gäng, totalt 11 st.
Han tyckte det var mysigt och fastnade för en liten tik. Valparna bet honom i öronen, i händer och i fötter men han tyckte bara det var roligt.

Medans vi var i stallet åkte Jimmy ut och jagade med Häxa. Hon hade hittat gris 2 ggr. Först bar det iväg efter en flock, när hon precis kom tillbaka till Jimmy fick hon upp en jättegris och utan tvekan drog hon efter den oxå. Den försvann troligen ut i ett vassområde och klokt nog följde hon inte med ut, där kan det av olika anledningar gå riktigt illa för hundarna.
Grisen var tydligen nåt av de största dom sett men det hindrade inte husses sessa.

https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2144065/images/2012/pic_50979f54e087c35085288826.jpg">https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2144065/images/2012/pic_50979f54e087c35085288826.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/cdn/6-1/2144065/images/2012/pic_50979f65ddf2b320690001aa.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/6-1/2144065/images/2012/pic_50979f65ddf2b320690001aa.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/6-1/2144065/images/2012/pic_5097a075ddf2b320750001f1.jpg" class="image">

Nu e jag säker.......

Publicerad 2012-11-03 06:45:38 i

jag får skitont i magen av choklad. Damn It! :-€

I går fick Jaxon träna lite fot och lägganden hemma på infarten med en enorm störning :-). Häxa fick vara med ute, lös, medans jag tränade och hon studsade kring våra fötter/tassar, hon bet i Jaxon och hon var in emellan oss för att försöka komma åt bollen. Men jag e så stolt över min hund, han gick som en klocka och bara tittade på mig och verkligen jobbade för att hålla position.

Jag har förresten börjat med hästar igen :-))). Bara på strosa i skogen nivå, men det är så mysigt att rida och pyssla i stallet igen, har verkligen saknat det.

Var i stallet i torsdags och bara pysslade, var där i går igen och red på volten och ska dit idag igen och känna lite på travaren idag. Idag ska Bastian följa med oxå.
Dom andra dagarna har han varit hemma med pappa och det är skönt att få komma iväg själv och göra nåt.

//

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela