angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Adrenalinpåslag!

Publicerad 2012-10-23 20:56:48 i Allmänt

Var upp till klubben för att träna med vår IPOgrupp. På vägen dit, innan älgviksbron, får vi möte med en annan bil som kommer över på min sida vägen. Hänger mig på tutan och hinner precis flytta mig in på en busshållplats innan bilen svänger över till sin sida. Det handlade om metrar! Skaplig pump i kroppen...
Kan säga att jag var ganska allert på träningen.
 
Körde bara lydnad med Jaxon och fokuserade på glädje och kvickhet. Lägganden och sättanden, framåtsändande och massa kamp och bus.
Häxa har haft en kompis på besök idag, en liten Kelpiefröken som kan  vara lite bitsk. Häxa tar ju inte åt sig utan bjuder bara upp. Tror det här var andra gången dom fick leka och nu var dom bara kompisar, dom till och med brottades.
Åffi har fått en genomgång av sin framdel. Skomakarns barn..... Varför tar man sig inte ordentlig tid för sina egna hundar? Dom är väl ändå viktigast, det är så dumt. Ändring på det nu!
Hon är stel och stum i sina muskler och idag fick framdelen  en ordentlig genomgång med vibb, massage, novafon och ytterligare några min vibb.
 
Eventuellt kommer en vän över med sin hund i morgon för att se om vi kan hjälpa henne att lära sig stressa ner genom massage och vibb.
 

Vildsvinshund

Publicerad 2012-10-23 16:20:18 i Allmänt

I söndags kväll lämnade vi Bastian till farmor och packade in alla hundarna för en tripp ner till Östra Ryd utanför Söderköping.
Vi sov en natt på ett konferenshotell i Yxnarum, hundarna var nöjda med att få sova med oss en natt.
Kl 7 i måndags var vi uppe och fodrade och rastade hundar innan vi själva intog en kanonfrukost och packade oss iväg mot Östra Ryd och Boda.
Husse väldigt nervös och förväntansfull. Nu var det äntligen dags, att åka till Mamima Jakt och se om Häxa duger som vildsvinshund ;-). Vi kom fram kl 9 och möttes upp av Caroline som skulle hålla i träningen. Vi frågades ut om hur Häxa var, registrerades, gjorde henne klar för grisarna och sen klev vi in. Kopplade loss och hon började undersöka marken, ingången till utfodringsstallet låg precis innanför grinden så där luktade det intressant. Vi traskade uppåt och Häxa kom med. Hon gick upp i täten och efter ca 100m hittade hon gris, ståndskall direkt. Vi gick upp bakom henne och stöttade och talade om att hon e såååå duktig.
Den lilla galten drog iväg och Häxa efter, ståndskall igen, shit va duktig hon e tänkte vi. Smög ikapp för att spana på dom. Lilla galten gjorde några utfall mot henne men hon parerade och smög sen in på den igen. Höll ett bra avstånd hela tiden, inte för het men inte för vek heller, precis lagom för att vara första gången och i så ung ålder.
Med vår närvaro fick vi den lilla galten på flykt igen, häxa efter. Nu stod vi kvar och bara lyssnade på arbetet, underbart att höra.
Totalt jobbade hon med grisarna i ca 1 timme, sen var hon trött. Hon släppte dom en gång innan och kom och kontrollerad vart vi var men vände sen och började jobba igen. Men efter timmen hade gått och hon släppte grisarna kallad vi in henne och bröt dagens träning, med ett stort leende på läpparna och lyckorus i kroppen. Vilken duktig tjej vi har :-)!
i Utlåtandet fanns bara positivt att läsa :-). Gissa om resan hem gick lätt.
 
 

Skit oxå.....

Publicerad 2012-10-17 22:14:06 i

Skrev precis ett långt inlägg men allt utom bild och rubrik försvann. Morr!!!!!

När man ändå bara väntar...

Publicerad 2012-10-16 21:02:19 i

Kan man väl skriva lite.

I lördags hade vi andra och sista gången på aktiveringskursen. Jaxon var med hela dan, kl 8.30-16 var vi på klubben och i skogen.
Jaxon fick väl inte göra så mkt själv förutom att vara med. Men det har verkligen varit nyttigt för honom. Han behövet ut bland hundar och folk.

I dag var det träning på klubben. Började med lydnad.
Det gick både bra och inte så bra. Läggande och sättande fungerade kanon. Hopp gick bra tills han låste sig på kampdutten och inte lyssnade på vad jag sa utan gjorde det han trodde. Fick i allafall till det och avslutade med några bra framåtsändande.
Han fick köra lite skydd oxå. Körde bara byte och avslutade med några släppande, där har han blivit duktig. Tänk om han släppte kampdutten/bollen så när vi tränar lydnad.

Det har verkligen blivit höst nu, kallt och regnigt, har inte blivit så mkt gjort för hundarna senaste dagarna.
Men det har varit nån fin morgon, dimman ligger tät, det ryker från sjön och solen är på väg upp. Så tycker jag om hösten.

Hunddag.....

Publicerad 2012-10-07 22:09:03 i

Idag har vi haft en riktig hunddag. Vi träffades några stycken för att köra alla tre grenar- spår, lydnad och skydd.
Vi började med spår på "våra" åkrar här hemma.

Jimmy la själv till Åffi och vet inte om hon spårat så här bra nån gång. Hon brukar strula en del första sträckan innan hon fäster ordentligt, men idag spårade hon bra från flaggan. Hon gick riktigt bra.
Anna och jag la våra spår så vi gick över varandras igen. Blev nog 3 korsningar. La heller inga vinklar utan bara böjar. Den här gången märkte jag knappt av vart spåren korsade, han gjorde bara en snabb koll och spårade sen vidare. Böjarna tog han oxå mkt bättre idag. Däremot var han lite störd av det som hände runt om oss- folket som stod på vägen och traktorn som vände halm på åkern intill. Vi behöver alltså mer störningsträning i spåret.

Sen åkte vi upp till klubben och åt lunch för att sen köra lydnad. Körde igenom lydnadsprogrammet men Jaxon var lite stökig. Låste sig bla helt på apporten så han hörde inte mina kommandon. Måste bli mer petig och strukturerad i träningen.
Jimmy körde igenom programmet med Åffi oxå. Hon gick bra, däremot blev det lite knas när han la ut bollen inför framåtsändandet innan apporteringen, hon skulle så klart hämta bollen men Jimmy kunde styra henne rätt.

Sen avslutade vi med att våra hundar fick komma ut och skälla lite på ärmen.

Bastian har så klart vart med hela dagen och jag fattar inte vilken energi han har :-0. Han sov kanske 45 min på dan, övrig tid har han varit som en duracellkanin. Han är aldrig stilla!
Häxa har ju så klart oxå vart med men hon har inte gjort mer än att bara varit med ute. Hon fick en promenad på kvällen.

Måste få spy lite galla....

Publicerad 2012-10-05 08:58:45 i Allmänt

Hata Bilprovningen.
 
Besiktade bilen i juni och fick några 2:or, säger inget om det -det är en gammal bil. Sen tog det sån tid att få dessa 2:or åtgärdade så vi vart tvugna att göra en ny besiktning, vilket jag var iväg på nu i morse.
 
Men va händer???? Jo, allt går igenom UTOM dimljusen, för dom står för högt!? Jävla fischlen (ja det är ett ord), det måste dom ha gjort när bilen besiktigades i juni oxå! Idioter, nu blir det ombesiktning för ett par jävla dimljus som aldrig används och som man tycker dom borde anmärkt på sist om det nu va så mkt.  GRRRRRR!!!!!

Höst = regn och mörker.

Publicerad 2012-10-04 10:28:36 i

Känns som det regnar mest hela tiden just nu, allt e blött och kladdigt och mörkret lägger sig tidigare och tidigare. Tur att vi investerat i bra regnkläder för man måste ju ut, även om jag inte är ett dugg sugen på det just idag.

Har börjat sätta igång Jaxon igen, han har fått träna lydnad och vi har tagit en lugn kort cykeltur. Han verkar nöjd med att få börja röra sig igen, min lilla damphund ;-).

Åffi har oxå tränat lydnad och cyklat.
Till och med den lilla svarta har fått börja vänja sig vid cykeln.

Jag och en klubbkamrat har startat en aktiveringskurs som är på 2 tillfällen om vardera 5 timmar. Första gången var i lördags. Vi hade 5 deltagare med väldigt olika hundar och bakgrund med olika "problem". Det är en utmaning men väldigt roligt och givande för oss instruktörer.
Jaxon fick följa med hela dagen och det var väldigt nyttigt för honom. Han kan ju bli lite osäker och morra på andra hundar och människor. Han fick sitta uppbunden framme vid tavlan med mig medans vi hade teori, det pågick annan verksamhet samtidigt så det passerade både människor och hundar precis förbi oss och kursdeltagarna satt oxå nära med sina hundar. Ute på planen fick han vara visningshund och sen sitta uppbunden och titta på medans jag gick runt till deltagarna.
Han var så duktig och klarade all störning med bara nått enstaka morr. Han ska få följa med på nästa tillfälle oxå :-).

På lördag ska vi ägna oss åt icke hundaktiviteter. Vi ska göra nåt, som vi inte gör för ofta, där vi är både barn och hundfria!

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela