angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Ny valp?

Publicerad 2011-10-25 13:56:53 i Allmänt

Nu har vi hittat en kombination som vi är intresserad av. Valpar väntas vilken vecka som helst, vet inte exakt då vi fått hjälp med kontakten. Så förhoppningsvis blir det en liten tikvalp till oss.
Laikaklubben och uppfödarna fungerar lite annorlunda mot vad man e van vid i hundvärlden.

Känns skönt att vara igång och satsa på hundarna igen. Vi har lagt några spår som har gått riktigt bra. Åffi har lugnat sig och hetsar inte i spåret längre, nästa spår får bli lite svårare. Likaså för Jaxon.

Skyddet går oxå bra nu. Åffi busar lite med Jimmy men går fint för övrigt.
Jaxon börjar ta för sig och sist blev han ordentligt arg och menade det.

Nu ska Bastian bara äta klart sen blir det en prommis till, nu med Quest. Sen blir det lydnad på klubben i kväll.

//

Dalarna

Publicerad 2011-10-13 14:40:39 i Allmänt

Snart dags att åka hem, tror det blir i morgon.
Tycker om att vara här, synd att det e så mkt Björn och varg, man vågar sig inte så långt ut.

Dagarna går men det är tungt, saknar henne så :-(.

Hundarna e ute hela dagarna, skäller som tokar på allt som låter. Är ju mkt rörelse i skogen nu och jakthundar som skäller på byten.
Har tränat med dom lite och Jaxon har hittat positionen nu. Idag var han till och med het på apporten och vi kampade om den.

Annars myser vi mest medans killarna jagar och försöker att inte tänka så mkt men det är svårt.
Försöker även hitta en ny kull så Jimmy får sin jakthund nån gång. Men det är inte så lätt, finns inte så mkt att välja på och vi vill hitta hundar utan massa sjukdom och konstigheter. Nu får det räcka med sjukdom och skador.
2st av 6 hundar är hittills friska/hela, inte så bra odds. Har sista året många gånger känts som man vill ge upp, orkar inte hur mkt som helst. Vore skönt med lite medvind nu.

Ska trots allt bli skönt att komma hem och förhoppningsvis orka komma igång ordentligt och satsa på dom friska hundar vi har.
Bastian ska så klart oxå få massa tid, på lördag ska vi gå på mässan Underbara Barn.
Det händer så mkt nu, han e vaken stora delar av dagen, han skrattar och pratar. Det bästa han vet är att träna på att stå, han e stark nu och står länge. Han börjar vända sig från rygg till mage och när han ligger på mage orkar han hålla upp huvudet längre och längre stunder.
Min älskade lilla unge, samtidigt som jag vill ha honom så här liten längtar jag tills han e så stor att han uppskattar att göra saker, vill gå på djurparker och andra barngrejer som Legoland, Astrid Lindgrens Värld och sånt.

//

R.I.P Kenzi

Publicerad 2011-10-08 13:15:35 i Allmänt

Du kom in i vår flock och tog oss med storm.
Du fick ett alldeles för kort liv men vi hoppas och tror att du haft det bra trots allt.R.I.P bästaste vän. Ina, Trixie och Brookie tar hand om dig nu.
Saknar dig!

Skyddsträning

Publicerad 2011-10-08 12:23:46 i Allmänt

Jag var med Bastian till St Eriks på förmiddagen och då fick Kenzi följa med och se stan.
Allt såg bra ut med Bastian. Hans ögon utvecklas fint och han följer och tittar stadigt med blicken redan nu.

På kvällen åkte vi till Salem för träning. Kenzi fick vara ute mkt och prata med folk, hon fick även busa lite (i koppel) med en supergo schäferhane.

Är stolt över min ungtupp, jag värmde honom inför hans pass och han taggade så klart på ekipaget som körde. Rätt som det är när han hänger som mest i halsbandet säger det bara schwoppp så gick det upp och min best skenade mot skyddsplanen, shit det här kommer inte bli bra tänker jag och ryter i av allt jag e värd- NEEEEJJJJJJ!!!!!!!! HIIIIIIIIITTTTTT!!!!!!! Och tro det eller ej, han stannar upp- tittar på mig och på nytt hit kommer han :-))))))!!!!!  Bästaste, bästaste Jaxon.
Skyddspasset sen gick bra, lite spökig och lite oro i min hantering men han jobbade fint hos F i skulet och skällde honom rakt i ansiktet.

Åffi var oxå på hugget och busade lite med Jimmy lydnadsmässigt men hon jobbar så fint i alla övriga moment.

Tar det aldrig slut????

Publicerad 2011-10-05 13:51:28 i Allmänt

Kan inte allt få flyta på och va enkelt en liten stund bara????

Bilen som fortfarande inte är helt klar, stått på verkstad sen februari!!!!!!!! Den va klar för några veckor sen sa dom, skulle bara in på Nissan verkstad för att koda datorn. Men det var visst nåt som inte va rätt så nu e den på verkstan igen för åtgärd. Vi skulle ju ha den med till Dalarna nu i helgen för att bilfirman vi köpte den på ska få sälja den åt oss eftersom jag aldrig någonsin tänker äga en Nissan igen efter hur dom har betett sig mot oss. Hoppas dom blir klara för på lördag eller söndag åker vi.

Tisdag förra veckan  när jag cyklat Jaxon, kissar han blod, veterinären med nästa hund! Känns som vi inte gör annat än springer hos olika veterinärer, ger mediciner och rehabiliterar hundar just nu. Som tur va inget allvarligt med Jaxon, medicin mot urinvägsinfektion och fick även en kur mot noskvalster för hundarna.

Quest har ju sitt vanliga med knäna så han tar det lugnt nu. Upptäckte häromdan att han även fått nån infektion mellan två tår i bak. Svullen och varm i tassen och upp en bit på benet.

Pratade en sista gång med ortopedkirurgen om Kenzi igår och han ger henne max några månader efter en operation innan hon kommer få ont av artros i sin hasled.  Blir ingen operation utan hon kommer få somna :-(. Det känns så fruktansvärt jobbigt! Men vill inte utsätta henne för en operation om hon ändå kommer få ont så snart.

Never ending story med allt just nu.

Vi försöker hålla igång oss själva och dom hundar som går och framför allt njuta av Bastian.

Det har blivit lite träning, i torsdags åkte jag själv till Salem med Åffi och Bastian. Bastian satt i bärselen hela kvällen. Körde igenom BH-provet med honom på magen och Åffi kändes riktigt fin. Ska byta kommando på sättandet, det är för likt stå, hon lyssnar bara på ssss:et och står därför oftast. Vill byta till ett kommando utan S i för att minska risken för ihopblandning. Sen fick Bastian köra sitt första skyddspass.Det gick bra, F var snäll så jag behövde inte jobba så mkt med Åffi utan han jobbade henne mkt i ärmen.

Nästa vecka är vi i Dalarna, Jimmy ska jaga. Vi ska ta det lugnt, njuta och rå om varandra för att sen starta om på nytt när vi kommer hem.

Bit ihop eller bryt ihop?
Jag säger bryt ihop, för att sen återkomma starkare!

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela