angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Det e tungt :-(

Publicerad 2012-04-27 13:09:45 i Allmänt

Saknar så det gör ont. Det va inte så här det skulle bli. För det första så skulle du vara med i flera år till och för det andra skulle du få ett värdigt avslut. Så vart det inte.
Fan,fan,fan!!!

Livet går vidare och för att inte gräva ner mig helt försöker jag ha nåt att göra. I går åkte vi på träningen i Salem. Även fast det spöregnade var det skönt att komma iväg.
I lydnaden gick Jaxon skitbra, han har verkligen fattat det nya sättet.

Idag är det strålande sol och varmt, vi fixar grejer ute på tomten. Bastian ränner runt i sin gåstol på altanen medans vi lägger ut jord och rensar rabatter. Skönt att börja få ordning och kunna pricka av några saker på att göra listan. Det ser ju mest ut som en byggarbetsplats hos oss då garaget inte är klart utvändigt och infarten och gräsmattan på framsidan blivit uppgrävda för att kunna dra avlopp.
Men nu kan vi pricka av en del saker och det känns bra. Vi är en bit påväg.

Snart kommer lunchen som jag tänker äta ute på altanen.

R.I.P min älskade Quest. Du fattas mig!!!

Det gick inte :-(((((

Publicerad 2012-04-25 08:33:12 i Allmänt

Du fattas mig!!!!!!!

Regnbågsbron.
Det finns en bro som förbinder Himlen och Jorden.
Den kallas för Regnbågsbron på grund av dess många vackra färger.
Alldeles bredvid Regnbågsbron ligger ett land med vattendrag, kullar och dalar med mjukt, friskt gräs.
När ett älskat husdjur dör kommer det till denna plats.
Där finns alltid mat och vatten, och varmt vårväder.
De gamla och svaga djuren blir unga igen.
De som blivit skadade blir hela igen.
De leker med varandra hela dagarna.
Men det är en sak som saknas.
De är inte tillsammans med den speciella person som älskade dem på Jorden.
Så varje dag springer de runt och leker tills en dag kommer då de plötsligt slutar leka och tittar upp.
Deras nosar sniffar, öronen spetsas och blicken skärps och plötsligt lösgör sig en från gruppen.
Du har blivit upptäckt och när du och din speciella vän möts samsas ni i en glädjefylld omfamning som varar för evigt.
Ditt ansikte blir kysst om och om igen, dina händer smeker det älskade huvudet och du tittar än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur som så länge saknats i ditt liv men aldrig i ditt hjärta.

Sedan går ni över Regnbågsbron tillsammans för att aldrig mer skiljas.1 steg fram och några tillbaka :-(

Publicerad 2012-04-25 05:19:57 i Allmänt

På Bagis igen då. Quest har varit orolig och loj hela natten. När jag kände på honom för nån timme sen tyckte jag att magen kändes hårdare.
Eftersom han mår sämre åkte vi in med honom igen. Visade sig att han gått upp 2 kg sen kl 15.30 igår och väger nu 38,4 mot hans normala 34.

Dom kan ju inte göra så mkt på nätterna. Det dom kunde göra var att lägga in honom men det kommer bara göra honom stressad och eftersom dom ändå inte kan sätta in nån mer behandling så valde vi att stanna kvar i bilen utanför. Han är lugnare o tryggare där och händer det något är vi 10 meter från dörren.
Veterinären som har hand om honom och som utbildar sig till hjärtspecialist börjar kl 7 så vi stannar så vi kan hugga henne direkt hon kommer för att se vad vi kan göra.

Hon ändrade ju hans medicinering igår och satte in en till vätskedrivande medicin men det hjälpte inte utan nu har han ju ännu mer vätska i buken :-(.

Så jäääävla orolig för min hund!!! Har svårt att tro att det kommer sluta bra.

Ännu liiiite mer åt rätt håll.

Publicerad 2012-04-24 22:02:27 i Allmänt

Quests allmäntillstånd är bättre. Han är pigg och glad och han tigger godis som aldrig förr. Han vill inte äta sin mat men annat gott går gärna ner.

Var på återbesök idag, började med ett EKG som visade att hjärtslagen lugnat ner sig en aning. Efter det ultraljud på buken som visade att det fortfarande var massa vätska där. Fick en vätskedrivande medicin till. I lördags när vi åkte in med honom vägde han 37,3 kg och idag vägde han 36,4 så det har nog försvunnit lite vätska. Han väger ju normalt 34-35 kg när han är i god kondition men nu har han tunnat ur både muskulärt och hull så han borde väga mindre men vägde mkt mer än normalt.

Han är allvarligt sjuk men det går åt rätt håll just nu, håller tummarna att det fortsätter så. Vill ju ha mer tid med honom. Han är en ones in a lifetime hund och mitt allt.
Ska tillbaka till Bagis på fredag. Men som sagt, han är väldigt pigg och med.

//

En liiiten bättring.

Publicerad 2012-04-23 21:43:24 i Allmänt

I går em fick min älskade skrutt komma hem. Hyfsat pigg och glad men utgången är ännu oviss. Men det känns skönt att ha honom hemma. Vet hur dåligt han mår av att vara hos veterinären. Det märkte dom oxå och därför fick han komma hem. Ska tillbaka imorgon för ytterligare kontroller.

Nu äter han hur många mediciner som helst känns det som. Var ett äventyr att få tag i alla. Inte lätt på en söndag, alla apotek går ju inte att ringa till utan dom har bara en växel som har STÄNGT på helger. Ingen lust att åka runt hela världen men efter att ha ringt dom det gick blev det en vända till stan.

Nu hoppas vi på lite positiva besked i morgon.

//

Finns ingen gräns!!!

Publicerad 2012-04-22 10:18:37 i Allmänt

Det finns ingen gräns!!!!
Tydligt att vissa ska testas och testas i det oändliga!
Inte nog med det som hände igår och där vi fortfarande inte vet hur det kommer sluta, började i dag ytterligare ett helvete.

Som sagt, känner att gränsen börjar bli nådd!

Men oavsett vad som hände här hemma idag måste du fortsätta kämpa min vän!!!
Du måste komma hem igen! Du fattas mig!!!

Ledsamt :-(

Publicerad 2012-04-21 21:40:11 i Allmänt

Hur många prövningar får man egentligen utsättas för??? Hur mkt är det tänkt att man ska orka.

Det som inte dödar, det härdar- visst, men nånstans måste det väl finnas en gräns?!
Känns som den gränsen börjar bli nådd!!!

Känner att det får räcka nu, har tappat allt sug och all gnista. Vill bara att allt ska bli bra.

Kämpa min vän!!!

Omväxlande väder!

Publicerad 2012-04-16 08:19:30 i Allmänt

I onsdags spårade vi på Kvarnängen igen.
La varsitt U spår med 2 långa ben och ett lite kortare. När vi lagt spåren och var på väg bort kom en tullare och rastade sina hundar och den ena for upp i Jaxons spår och for runt och käkade hans köttbullar :-0. Men Jaxon e ju en sån stjärna så det märktes inte alls på honom att det klampat runt en hund i hans spår :-))). Båda hundarna spårade bra och båda tog vinklarna fint.

I helgen var vi på träningsläger i Salem. I fredags körde vi en uppstart i skyddet. Jaxon är rätt fläng just nu och jag trodde han mest skulle vara arg men han arbetade rent och låg fint i byte.
Här hemma blir han lätt arg och mäter sig gärna mot Quest, samtidigt som allt är läskigt.
Åffi arbetade fint hon oxå, vi trodde hon skulle var lite bytesblockerad men inte då :-).

I lördags körde vi lydnad på förmiddagen. Jag ville ha hjälp med positionen, fick tips att köra honom enligt en metod där hunden redan från 8 veckor har ett krav på sig, går inte in mer på det just nu i allafall. Men, Jaxon svarade riktigt bra och jobbade lugnt och fint för att hitta rätt. Såååå nöjd.
Jimmy och Åffi tränade apportering, hopp och fick tips om hur dom ska köra framåtsändande.
På lunchen tittade vi på film, bla på dom som körde efter den här metoden jag nämnde, vilken snygg lydnad!
Efter lunch körde vi skydd och jag e såå stolt över min stökpelle. Han arbetade rent och fint och kunde växlas mellan byte och försvar. Han har växt till sig och vågar stå för sin aggresionsbit nu.
Jag fick skicka in honom på bevakning i skulet och han gick in och bevakade klockrent :-).

I söndags hade vi en träningstävling. Där kom Jaxons icke önskvärda beteende fram när vi stod med hundarna ute och domaren skulle göra IDkoll. Det mullrades rätt friskt då.
Jag körde igenom BH programet, han gjorde en bra platsliggning och bitvis ett bra lydnadsprogram. Vissa bitar har vi men vi behöver träna på koncentrationen. Jag vet precis vad vi har och vad vi behöver träna på.
Jimmy och Åffi glänste, har aldrig sett dom så samspelta, riktigt snyggt! Sen är det ju ett par saker som inte riktigt är färdigt men även utan det så nådde dom godkänt betyg. Även i skyddet visade dom att dom är klara. Mkt stolt över Jimmys prestation.

Jaxon har ju en bit kvar i skyddet så vi slapp tävla ;-). Blev ett bra träningspass i stället. Även nu arbetade han rent och snyggt och bevakning i skul gör han klockrent :-). Mattes prins!!!
Har varit en kanon helg med mkt inspiration och vi har klivit ytterligare steg framåt.
Otroligt taggad att köra på nu!

Bastian har oxå varit med hela helgen och även han har skött sig bra;-). I fredags regnade det, i lördags snöade det och i söndags var det strålande sol, men Bastian har varit nöjd och glad hela helgen. Han har suttit i sin regnoverall och charmat alla människor.

//

Glad Påsk

Publicerad 2012-04-05 19:38:36 i Allmänt

Tänk va olika det kan vara, förra påsken var vi i Dalarna, då satt vi ute och solade i bikini, nu lovar dom snö :-(.
Hoppas det inte kommer hit! Vill ju passa på att njuta av våren och fixa lite utomhus nu när Jimmy oxå är hemma några dar. Men, men, den som lever får se.

Spårade med hundarna igår och det har ju gått bättre om man säger så.
Åffi fick ett icke förarspår, hon tappade bort sig i första vinkeln och sen hittade hon inte på ordentligt igen. Bröt och la ett nytt spår till henne som gick mkt bättre. Slutsats: mer träning, spårläggare som vet vart spåret går ska följa med.
Jaxon fick oxå ett icke förarspår, han har inga problem att byta spårläggare, däremot hade han problem med vinden och svävade ut en del. Men han jobbade på och löste spåret.

Idag var vi bort med Häxa till en kompis och lät henne kolla av hans grisåtel och sen tog vi en promenad i skogen. Var ute nästan 2 timmar, var en trött tjej som ligger och sover fortfarande. Bilresan gick ganska bra den oxå. På vägen dit mådde hon lite illa och dreglade lite och kräktes en gång men hon var pigg och alert när vi var framme. På vägen hem låg hon lugnt och vilade, bra avslut :-).
Bastian var med och satt i bärselen så mina ben har fått jobba ordentligt idag. Han tycker det är så mysigt att va ute så här och satt och snacka och jollra hela promenaden.

Igår var jag och Jimmy på bio :-). Bastian lämnade vi till Linnea och Mange.
Vi såg American Pie -Reunion, riktigt rolig, blev många härliga skratt.

//

Glad kille :-)

Publicerad 2012-04-04 07:03:42 i Allmänt

I fredags var vi en heldag på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Bastian opererades för efterstarr igen. Det är alltid lika jobbigt med narkosen, nästan 2 timmar tog operationen. Tiden går såååå sakta när man väntar. Allt gick bra så nu ser han klart igen.
Denna gång mådde han bättre efter operationen oxå, ingen magknip men däremot en släng illamående på natten.

Bastian har varit väldigt mammig ett tag och jag har fått ha honom i famnen nästan konstant i ett par veckor. Nu verkar det äntligen ha lugnat ner sig och vår glada busiga lilla kille är tillbaka.
Igår var vi på Babycafet och där for han runt på golvet och pratade med alla bebisar och alla mammor, han är allt annat än blyg :-).

I söndags fick Häxa åka bil till åteln igen, det gick bra nu med. Hoppas hon klarar lite längre sträckor snart.
På åteln for hon runt bland alla dofter och spår och rullade sig i massa äckelpäckel.
Bastian var oxå med och fick krypa lite på marken och gå lite hållandes mig i handen. Han var glad och verkade tycka att det var jättemysigt.

Idag har Åffi och Jaxon varit ute på långpromenad och Häxa har spårat.
Har precis kommit hem från instruktörsmöte på klubben. Läkarbesök och spår på agendan i morgon så nu säger vi god natt.

//

Glad kille :-)

Publicerad 2012-04-04 07:03:38 i Allmänt

I fredags var vi en heldag på Astrid Lindgrens Barnsjukhus. Bastian opererades för efterstarr igen. Det är alltid lika jobbigt med narkosen, nästan 2 timmar tog operationen. Tiden går såååå sakta när man väntar. Allt gick bra så nu ser han klart igen.
Denna gång mådde han bättre efter operationen oxå, ingen magknip men däremot en släng illamående på natten.

Bastian har varit väldigt mammig ett tag och jag har fått ha honom i famnen nästan konstant i ett par veckor. Nu verkar det äntligen ha lugnat ner sig och vår glada busiga lilla kille är tillbaka.
Igår var vi på Babycafet och där for han runt på golvet och pratade med alla bebisar och alla mammor, han är allt annat än blyg :-).

I söndags fick Häxa åka bil till åteln igen, det gick bra nu med. Hoppas hon klarar lite längre sträckor snart.
På åteln for hon runt bland alla dofter och spår och rullade sig i massa äckelpäckel.
Bastian var oxå med och fick krypa lite på marken och gå lite hållandes mig i handen. Han var glad och verkade tycka att det var jättemysigt.

Idag har Åffi och Jaxon varit ute på långpromenad och Häxa har spårat.
Har precis kommit hem från instruktörsmöte på klubben. Läkarbesök och spår på agendan i morgon så nu säger vi god natt.

//

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela