angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Omväxlande väder!

Publicerad 2012-04-16 08:19:30 i Allmänt

I onsdags spårade vi på Kvarnängen igen.
La varsitt U spår med 2 långa ben och ett lite kortare. När vi lagt spåren och var på väg bort kom en tullare och rastade sina hundar och den ena for upp i Jaxons spår och for runt och käkade hans köttbullar :-0. Men Jaxon e ju en sån stjärna så det märktes inte alls på honom att det klampat runt en hund i hans spår :-))). Båda hundarna spårade bra och båda tog vinklarna fint.

I helgen var vi på träningsläger i Salem. I fredags körde vi en uppstart i skyddet. Jaxon är rätt fläng just nu och jag trodde han mest skulle vara arg men han arbetade rent och låg fint i byte.
Här hemma blir han lätt arg och mäter sig gärna mot Quest, samtidigt som allt är läskigt.
Åffi arbetade fint hon oxå, vi trodde hon skulle var lite bytesblockerad men inte då :-).

I lördags körde vi lydnad på förmiddagen. Jag ville ha hjälp med positionen, fick tips att köra honom enligt en metod där hunden redan från 8 veckor har ett krav på sig, går inte in mer på det just nu i allafall. Men, Jaxon svarade riktigt bra och jobbade lugnt och fint för att hitta rätt. Såååå nöjd.
Jimmy och Åffi tränade apportering, hopp och fick tips om hur dom ska köra framåtsändande.
På lunchen tittade vi på film, bla på dom som körde efter den här metoden jag nämnde, vilken snygg lydnad!
Efter lunch körde vi skydd och jag e såå stolt över min stökpelle. Han arbetade rent och fint och kunde växlas mellan byte och försvar. Han har växt till sig och vågar stå för sin aggresionsbit nu.
Jag fick skicka in honom på bevakning i skulet och han gick in och bevakade klockrent :-).

I söndags hade vi en träningstävling. Där kom Jaxons icke önskvärda beteende fram när vi stod med hundarna ute och domaren skulle göra IDkoll. Det mullrades rätt friskt då.
Jag körde igenom BH programet, han gjorde en bra platsliggning och bitvis ett bra lydnadsprogram. Vissa bitar har vi men vi behöver träna på koncentrationen. Jag vet precis vad vi har och vad vi behöver träna på.
Jimmy och Åffi glänste, har aldrig sett dom så samspelta, riktigt snyggt! Sen är det ju ett par saker som inte riktigt är färdigt men även utan det så nådde dom godkänt betyg. Även i skyddet visade dom att dom är klara. Mkt stolt över Jimmys prestation.

Jaxon har ju en bit kvar i skyddet så vi slapp tävla ;-). Blev ett bra träningspass i stället. Även nu arbetade han rent och snyggt och bevakning i skul gör han klockrent :-). Mattes prins!!!
Har varit en kanon helg med mkt inspiration och vi har klivit ytterligare steg framåt.
Otroligt taggad att köra på nu!

Bastian har oxå varit med hela helgen och även han har skött sig bra;-). I fredags regnade det, i lördags snöade det och i söndags var det strålande sol, men Bastian har varit nöjd och glad hela helgen. Han har suttit i sin regnoverall och charmat alla människor.

//

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela