angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Vildsvinshund

Publicerad 2012-10-23 16:20:18 i Allmänt

I söndags kväll lämnade vi Bastian till farmor och packade in alla hundarna för en tripp ner till Östra Ryd utanför Söderköping.
Vi sov en natt på ett konferenshotell i Yxnarum, hundarna var nöjda med att få sova med oss en natt.
Kl 7 i måndags var vi uppe och fodrade och rastade hundar innan vi själva intog en kanonfrukost och packade oss iväg mot Östra Ryd och Boda.
Husse väldigt nervös och förväntansfull. Nu var det äntligen dags, att åka till Mamima Jakt och se om Häxa duger som vildsvinshund ;-). Vi kom fram kl 9 och möttes upp av Caroline som skulle hålla i träningen. Vi frågades ut om hur Häxa var, registrerades, gjorde henne klar för grisarna och sen klev vi in. Kopplade loss och hon började undersöka marken, ingången till utfodringsstallet låg precis innanför grinden så där luktade det intressant. Vi traskade uppåt och Häxa kom med. Hon gick upp i täten och efter ca 100m hittade hon gris, ståndskall direkt. Vi gick upp bakom henne och stöttade och talade om att hon e såååå duktig.
Den lilla galten drog iväg och Häxa efter, ståndskall igen, shit va duktig hon e tänkte vi. Smög ikapp för att spana på dom. Lilla galten gjorde några utfall mot henne men hon parerade och smög sen in på den igen. Höll ett bra avstånd hela tiden, inte för het men inte för vek heller, precis lagom för att vara första gången och i så ung ålder.
Med vår närvaro fick vi den lilla galten på flykt igen, häxa efter. Nu stod vi kvar och bara lyssnade på arbetet, underbart att höra.
Totalt jobbade hon med grisarna i ca 1 timme, sen var hon trött. Hon släppte dom en gång innan och kom och kontrollerad vart vi var men vände sen och började jobba igen. Men efter timmen hade gått och hon släppte grisarna kallad vi in henne och bröt dagens träning, med ett stort leende på läpparna och lyckorus i kroppen. Vilken duktig tjej vi har :-)!
i Utlåtandet fanns bara positivt att läsa :-). Gissa om resan hem gick lätt.
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela