angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Skitväder, valpkurs och träning

Publicerad 2010-09-16 09:50:41 i Allmänt

I tisdags var det dags för tredje träffen på valpkursen, vi pratade ledarskap och nu fick vi igång lite disskutioner =). Men vilket väder vi hade, det vräkte ner när vi var ute första passet, va skönt att komma in för teori. När vi gick ut igen hade det lättat men det var blött och kallt på backen så vi gjorde om vår planering för att valparna inte skulle behöva sitta och ligga på det äckliga underlaget och tränade inkallning istället.

Passade på att innan kursen köra igenom alla hundarna i lydnad. Jaxon fick träna följsamhet med mkt tempo och avsluta med inkallning. Han kan va lite bekväm och därför jobbar vi mkt på att få upp drivet i honom.
Åfelia började jag med långa sträckor linförighet för att stämma av och det gick riktigt bra, sen fck hon apportera och det gick helt okej, och vi avslutade med att träna uthopp.
Quest fick gå linförighet, apportera och träna fjärr. Han var inte alls så het och gnällig som han brukar vara.

I går åkte vi till Enköping för ringträning och vilket pass det blev, både jag och Jaxon blev ordentligt motionerade ;-). Han gick för det mesta bra men även här kan han bli lite bekväm och stanna till och fundera.  Men jag är nöjd i allafall. Nu håller vi tummarna inför lördag för då gäller det ;-).

Ikväll blir det skyddsträning:-)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela