angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Nu e vi på G

Publicerad 2011-04-02 20:26:16 i Allmänt

Äntligen börjar det kännas att våren e på väg :-).

I torsdags var det träning med skyddsgänget igen. Jag var fortfarande inte riktigt i kondition så Jimmy körde båda hundarna.

Åfelia gick riktigt bra, hon hade driv och energi hela passet trots att Jimmy körde långa stäckor linförighet. Hon gick inte ner sig en enda gång och svarade riktigt bra på att gasa henne på bollen.

Jaxon gick oxå som den prins han e :-). Inget stök å bus när han kom in i ridhuset utan var fokuserad på Jimmy och uppgiften på en gång. Dom tränade oxå linförighet och Jaxon höll bra position hela tiden trots att Jimmy vid nåt tillfälle hade belöningen i fel hand, han har kopplat. Han titta på dom andra ibland men Jimmy kom med en perfekt tajmad korrigering som Jaxon köpte till 100% och började jobba igen. Plutten e en pärla :-)

I skyddet väckte Fredde Åffi redan innan dom var inne i ridhuset så han var rejält i gång när hon kom in men när Jimmy sa FOT följde hon lydigt med till startposition. Ronderade femman och in för bevakning i sexan, mkt fint. Hon har inga tendenser till att grisa när hon kommer in i sexan längre utan sätter sig med glädje och bevakar.
Sen, för lite variation, körde dom växlingar på planen. Dom avslutade med ett angrepp där Åffi gjorde ett ritigt fint avhopp och fick ett bra bett.

Jaxon var sur när Fredde startade honom så han fick vara det ett tag och när han började jobba som han ska fick han belöning för det. Tränade sen på växlingar för att få till bevakningen och det finns där. Som avslut fick han träna flykter för första gången. Mattes prins e sååå duktig.Idag åkte vi till en snöfri gräsplätt, som jag hittat, för att spåra med Åffi och Jaxon.
Jaxons spår var inte så långt, vi hann ju inte så långt förra terminen, men han hade inte glömt hur man gör. Började lätt med godis i varje steg och en vinkel. Han spårar så lungt och fint och var klockren i vinkeln, ingen miss eller tveksamhet.

Åfelia fick inte heller ett så långt spår men ganska tätt med godis och 2 vinklar. För att vara första spåret för säsongen så gick det bra, finns en del att önska i hur hon arbetar men vi vet ju varför det är så så det är bara att jobba på det. Hon hade ganska bråttom och låg lite vid sidan av ibland men vinklarna tog hon utan tvekan.

Efter spåren åkte vi hem och Quest fick följa med ut för att köra uppletande. Jimmy la ut 3 leksaker och han gick i princip bara ut och hämtade in dom, han hade dom redan i näsan verkade det som. Han tycker det här e så roligt, leta/söka med hög nos och få hålla fart passar honom.

Nä nu e Jaxon panikhungrig, så det e väl bäst att utfodra djuren så friden lägger sig igen.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela