angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Lite träning

Publicerad 2011-01-21 10:15:17 i Allmänt

Vill ha en egen inomhus hall att träna i. Det är hopplöst just nu, e så taggad att träna men det går inte att röra sig nånstans just nu. Bara is, is ,is.......

I förrgår kväll blev det i allafall lite träning i vardagsrummet. Åffi fick träna apportering, verkar som det börjar släppa :-). Skickade iväg apporten över golvet och kommenderade, hon gick ut på första kommandot (!), grep på en gång och sen....... hahaha, hon hoppade upp i soffan och tänkte lägga sig med den. Det är ett stort steg i rätt riktning, fast ändå fel. Hon har ju aldrig tyckt om apporten så detta tar jag positivt att hon till och med ville behålla den för sig själv. Behövde bara kalla på henne så kom hon in med den. Yes!!!!! Pövade några gånger till och det gick lika bra, fast då kom hon på en gång. Avslutade med Frittfölj och sättande under gång.

Jaxon fick träna ordförståelse. Han ville lite för mkt och lyssnade inte på vad jag sa utan la sig så fort jag sa sitt. Så vi tränade på sitt och ligg, gick bra när han började lyssna ordentligt. Fortsatte sedan med apporten och sen tränade vi ingångar och vänstersvängar. Med lite hjälp från handen så kliver han runt med bakbenen ordentligt.

Quest fick oxå träna lite ordförståelse då han oxå ville för mkt. Tränade fjärren och han skiftade så som han trodde var rätt. Fick bli extremt tydlig och när han började lyssna så gick det riktigt bra.




I går fick Jaxon följa med mig till Hanveden för en lunchträningspromenad. Han e så behaglig att gå med när man e själv, inget dragande i kopplet utan han håller sig vid sidan. Spännande med alla nya dofter och vi passerade en person med en störning som var ute med sina assistenter, Han skränade och rörde sig konstigt, Jaxon litade inte på den killen utan vände sig om hela tiden för att hålla koll på honom.



Sent i går vad det ett himla liv på rådjuren, dom rörde sig i närheten av våra hus och skällde som galningar, hundarna blev alldeles tokiga. Det är ett väldigt speciellt ljud när dom skäller, nästan lite skrämmande, tur man vet att det är rådjur.


Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela