angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Sommarlov

Publicerad 2011-06-17 11:20:00 i Allmänt

I går va sista tillfället med skyddsträning innan sommaren, så nu har hundarna sommarlov från skyddet.
Jimmy skulle jobba så jag åkte själv med alla hundarna. 2 av 4 är halta så tur i oturen va det bara 2st som behövde komma ut.
Jaxon fick köra lite linförighet men han var okoncentrerad och jag hadde inte riktigt ork att jobba upp den. Åffi fick stå över lydnaden och Dom 2 halta fick komma ut en stund för att lufta sig.

Åffi var lydig i skyddet :-), började med att rondera femman och in i sexan för bevakning och det gjorde hon galant. La henne ner när hon fått vinst och gick med ärmen till F, ställde mig på utkallningspunkten och kallade in Åffi, hon kom direkt och satte sig fot, skickade in henne på bevakning. Efter vinst kallade jag in henne igen till utkallningspunkten och kallade ut F för en flykt och Åffi gick fot hela vägen fram, hon gick lite före men jag hade slappt kortkoppel hela vägen, träning ger färdighet ;-). Sen växlade vi henne ute på planen och försökte väcka henne lite, sessan har blivit snäll så lite attityd ville vi ha tillbaka.
Är otroligt nöjd med henne, hon var lydig och hade fina fulla bett.

Jaxonbus va lite stökig i huvudet, fortsatte med förra veckans träning, bevakning ute på plan, han arbetade bra men var lite gnällig och ruskig i betten. Kan vara bra med sommarlov så han får mogna lite till. Får satsa på lydnad och spår och börja med rondering under sommaren.


Dom 2 halta då?!, va har dom lyckats med? Dom va i vår lilla hundagård på jobbet i onsdags, alldelles för liten att härja i. När jag släppte ut dom på eftermiddagen så ville Kenzi inte helt stödja på höger bak och Quest va jättehalt nånstans i bak, kan inte säga säkert vart. Klämde igenom dom och hittade ingenting på Kenzi men Quest reagerade i ryggen och kändes alldeles "grusig" i muskeln på ena sidan på en specifik punkt. På kvällen hittade Jimmy en bula på vänster bak, en bit under knät, kändes som det satt nånting där och han ömmade. Kan det komma därifrån? Han e ordentligt halt för att vara honom, hur som så blir det veterinären på onsdag. Vill kontrollera honom ordentligt.

Dessa hundar, att det alltid ska vara nåt, Quest har haft så mkt problem ett tag och nu hade han äntligen börjat bli bra, då kommer nästa bakslag.

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela