angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Första Advent

Publicerad 2011-11-27 08:41:34 i Allmänt

Va tiden går fort, första advent idag och mindre än en månad kvar till Jul!
Trots att det är varmt, grönt och blött ute så har julstämningen infunnit sig. Kan Bastian ha hjälpt till med det? Var länge sen jag hade den där riktiga julkänslan.

Bastian opererade ögonen i fredags.
Kl skulle ringa 4.30 men jag vaknade redan 3.45. Bastian skulle få sista målet innan kl 5 och vaknade och var klar till 4.30. Mös en stund och gick sen upp för att duscha och sen bada Bastian så han va ren inför operationen.
Ut med hundarna och sen satt vi i bilen strax efter kl 6. Var framme på Astrid Lindgrens strax innan kl 8. Tur man inte behöver sitta i dessa köer varje dag.

Fick ett rum och sedan satte dom en infart. Han e så duktig min lilla skrutt. Hade satt emla innan vi åkte hemifrån och med hjälp av det och lite sockerlösning på nappen kunde dom stöka så mkt dom ville. Fick inte till infarten i handen utan det fick bli i foten.
Efter ett tag började liten bli hungrig så klart och vi bad dom sätta dropp. Sen hände nåt och det glömdes tydligen bort. Bastian vart så klart hysterisk och hon vi fick tag i i korridoren vart skit arg för att ingen fixat dropp.
Tillslut fick han det i allafall och med det och lite mer sockerlösning så kunde han somna en stund.

Operationen började strax innan kl 13, jag följde med in tills dom sövde honom. Usch va jobbigt det va att lämna honom och sedan vänta.
Halv tre var han klar och vi fick komma in på uppvaket. Allt hade gått bra så nu ser han igen.
Han var mer irriterad denna gång och rosslade i halsen efter intuberingen. Framåt fyra tiden fick han äntligen äta och sen fick vi komma tillbaka upp på rummet.
Vid halv sju tittade en läkare på honom och vi fick åka hem.
Sen började en jobbig kväll och natt. Han var irriterad och svullen i halsen vilket förmodligen ledde till att han inte fick upp luften han sväljer när han äter vilket resulterade i väldigt ont i magen. Usch va det skär i hjärtat när dom e så ledsna och man inte kan göra nåt. Har vandrat med honom och försökt på alla sätt och vis försökt hjälpa honom att få ur sig luften. Inte förrens igår kväll blev det bättre och nu har det varit lugnt hela natten. Stackars älskling!

Hundarna då?
I måndags var det träning i ridhuset igen. Jaxon gick jättebra och jag hittade ett sätt att få honom att arbeta mer med rumpan.
Åffi var mer disträ i dag. Men Jimmy tyckte hon kändes fin. Prövade hopp apportering igen. Först lågt för att värma upp och sedan höjde han till fullhöjd vilket Åffi missade helt, hon hoppade rakt in i hindret och välte det med hela bringan, men hon hämtade apporten och hoppade det liggande hindret tillbaka som om inget hänt. Knasfia. Tur hon inte gjorde illa sig.

Quest fick oxå komma ut en sväng men nånting måste ha hänt för han va jättehalt när vi kom hem fast han inte gjorde några krävande moment.
Han fick simma i tisdags och det blev inte värre av det och nu efter några dagar ser han bättre ut om än inte helt bra.

I torsdags var det träning i salem.
Jaxon går bra, i lydnaden känner jag att han hittar positionen bättre och bättre.
I skyddet kopplar han mer och mer men idag valde han att vara kvar i bytesfas i bevakningarna. Det visar i för sig att han blivit modigare och vågar sitta där utan att spela hela sitt register med aggressioner. Annars växlar han rent och fint mellan byte och försvar.

Va ska man hitta på idag i regnet? Tror jag ligger kvar i sängen med mina älsklingar ett tag till.

//

Ps. Såg att mina inlägg blivit konstiga. Allt är ihop skrivet utan nya stycken m.m. Jobbigt att läsa men jag har inte skrivit det så om ni undrar ;-).

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela