angelusgsd

German Shepherd, the best ever!!!

Lite för mkt......

Publicerad 2012-09-26 15:19:23 i Allmänt

 
Hmmm, har visst varit lite dålig på att uppdatera här. Skäms!
 
Har inte haft tid och inte ork (undanflykter).... Men motivationen har verkligen inte funnits.
 
Men,men... Det senaste 1,5 åren har både varit dom bäst och absolut värsta i mitt liv. Det bästa är min underbara son som alltid är glad och får en att glömma allt annat emellanåt. Och det absolut värsta är alla sjuka och skadade hundar som vi har haft utan avbrott i 1,5 år nu. Hoppas verkligen att det blir lite lugn och ro och att Jaxon blir friskförklarad nu så vi kan köra på igen.
 
Det började ju i juni förra året med att Kenzi skadade sig pga av en tillväxtrubbning, slutade med att vi fick ta bort henne i oktober förra året. Sen hade ju Quest problem med artros i sina knän så han var lite knackig till och från sen vart ju han jättesjuk i maj så vi fick ta bort honom. Det tog väldigt hårt då han satt sig i hjärtat på ett sätt som ingen annan hund lyckats göra, vi hade verkligen nåt speciellt. Bara nån vecka senare skadade sig Häxa allvarligt så vi till en början inte visste om hur det skulle sluta. Hon är tack och lov friskförklarad nu.
För att spä på ytterligare har Jaxon varit dålig hela sommaren. Han kissade blod efter ansträngning och behandlades för prostatabekymmer men när han andå inte blev bra och han till slut kissade blod efter en kort promenad blev det ännu en utredning som visade att han hade urinsten. Så klart var dessa tvugna att opereras bort och han får nu gå på specialfoder för att det inte ska komma tillbaka.Vi har precis tagit dom sista stygnen nu för nån dag sedan. Och för en vecka sedan skadade han en tå då han snubblade ute på en kissrunda. Tack och lov inget brutet men han var ordentligt halt. Det har nu lagt sig och han har bara en liiiiten reaktion om man verkligen provocerar.
Ska börja sätta igång honom nu och hoppas på att det får vara lugnt ett tag. 
 
Den 15:e ställde vi ut Häxa på hemma klubben och hon fick HP och blev BIR och BIG. Funderar på om vi ska ställa henne på Stora Sthlm.
 
I går var vi och tränade på klubben. Jaxon och Åffi fick varsitt kort lydnadspass. Jaxon var lite flamsig, men han har ju inte kört så mkt på länge heller.
Idag  har alla hundar fått spåra i regnet. Jaxon och Elvis spår la vi så dom korsade varandra 2ggr och sen gick vi spåren med hundarna samtidigt. Jaxon kollade av det andra spåret men valde sen sitt eget. I stället för vinklar la jag flera böjar, ska prova om det kan få Jaxon att bli säkrare.
Åffi fick oxå böjar i stället för vinklar, först biten var hon lite flängig men sen fäste hon ordentligt och det känns verkligen i linan när hon har spåret.
Häxas spår började jag ute på åkern för att sedan gå upp i skogen. Gjorde ett spårupptag och hon hittade spåret utan problem och gjorde en snabb tjeck i bakspår innan hon kastade sig runt., sen bar det iväg. Är häftigt att spåra med henne, hon kan gå och vinda spåret och genskjuter och tar en annan väg, men hon har hela tiden full kolla på vart spåret går så det är bara att hänga med.
Nu är alla trötta och nöjda, ja hade hundarna fått bestämma hade dom nog gossat ner sig i soffan istället för att va ute i hundgården en grå dag som denna.
 
Bastian sover oxå en stund, blev så lugnt och stilla :-), han har verkligen energi och kan konsten att hålla igång. Man bli matt bara av att titta på honom. Ska nog själv passa på att krypa upp i soffan en stund innan allt drar igång igen. Blir en kall kväll på klubben eftersom jag ska vara onsdagsvärd, tur att hundarna gjort nåt vettigt så man inte behöver ha dåligt samvete för dom.
En påminnelse till mig själv- VARMA KLÄDER!!!!!! Det är alltid kallt och blåsigt uppe på vår klubb.
 
Jo just det Jaxon gjorde MT här för nån vecka sedan, nu ska bara exteriören göras så han får titeln KORAD!
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

AngelusGSD

Här skriver vi om vårt liv med våra 3 schäfrar, den lilla Laikan och våra två barn.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela